Join the ΕΜΠire
join the empire
Join the ΕΜΠire!
Κάνε κλικ στην εικόνα για Οδηγίες Εγγραφής.
Google Ads

Προγραμματικες Δηλωσεις της νεας Κυβερνησης

Συζητήσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα
Forum Rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

Προγραμματικες Δηλωσεις της νεας Κυβερνησης

PostAuthor: a_nikos » Sun Feb 08, 2015 11:16 pm

Τους κεντρικούς σταθμούς του νέου «μεταμνημονιακού οδικού χάρτη» της Ελλάδας, που θα σέβονται τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας -όχι όμως των πολιτικών λιτότητας- θα αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση, θα επιφέρουν νέο ήθος στον εγχώρια πολιτική και θα επιχειρούν να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή περιέγραψε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, την οποία ολοκλήρωσε εμφανώς συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές που τον στηρίζουν, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το Σώμα για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπάρξει βιώσιμη συμφωνία.

Ανέφερε πως ο ίδιος επιδιώκει «πολιτική» και όχι «λογιστική» λύση στο ζήτημα του χρέους, εξηγώντας πως «αν συμφωνήσουμε ότι η πολιτική λιτότητας είναι καταστροφική, τότε η τεχνική λύση θα βρεθεί με διαπραγμάτευση και συναινέσεις» σε διαφορετική περίπτωση, άφησε να εννοηθεί, ότι την τελική απόφαση θα την πάρει ο λαός.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να περάσει μέσα από τις «συμπληγάδες πέτρες» μιας «σκληρής και δύσκολης» διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό και παράλληλα να συγκρουστεί με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στο εσωτερικό, που «βύθισαν τη χώρα στην κρίση και την διεθνή απαξίωση».

Δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα όλες τις προεκλογικές εξαγγελίας σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε παράταση του Μνημονίου.

Αφιερώνοντας τις πρώτες σελίδες της ομιλίας του, προκειμένου να στείλει σαφή μηνύματα προς το εξωτερικό είπε: «Ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις τι είναι αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε: δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Τη λαϊκή εντολή των εκλογών 25ης Ιανουαρίου. Ο λαός έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή για άμεσο τερματισμό της καταστροφικής λιτότητας. Το περιβόητο μνημόνιο καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και κυρίως από την ετυμηγορία του λαού. Η νέα κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου και παράταση του λάθους και της καταστροφής».

Εξήγησε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο που τις επόμενες θα αποτυπωθεί με νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, «που θα σέβεται τους κανόνες της ΕΕ αλλά δεν θα καταδικάζει τη χώρα σε λιτότητα. Διαβεβαιώνω πως επιδιώκουμε σταθερά και αταλάντευτα την βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε».

Επανέλαβε πως η Ελλάδα επιθυμεί να ξεπληρώσει το χρέος, ωστόσο πρόσθεσε πως «η σημερινή εικόνα του χρέους δεν επιτρέπει την αποπληρωμή του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν».

Υποστήριξε ότι η λύση για το χρέος δεν αποτελεί ζήτημα «λογιστικής πρακτικής» αλλά «πολιτικών αποφάσεων» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιθυμεί πολιτική λύση. «Αν συμφωνήσουμε ότι η λιτότητα είναι καταστροφική τότε η τεχνική λύση θα βρεθεί με διαπραγματεύσεις και συναινέσεις. Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε την ισορροπία στην ΕΕ -απεναντίας, να την αποκαταστήσουμε θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωση της χώρας ο σεβασμός του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, τονίζοντας ωστόσο ότι « η λιτότητα δεν αποτελεί θεσμική υποχρέωση της χώρας. Αλληλεγγύη και ισότιμη συμμετοχή γράφουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες, δεν γράφουν μνημόνια και λιτότητα».
http://www.travbuddy.com/maps/6761343

a_nikos
Site Moderator
Site Moderator
 
Posts: 1784
Joined: Thu Oct 25, 2012 1:10 pm
Location: Athens
Σχολή: Απόφοιτος
Gender: Male

Re: Προγραμματικες Δηλωσεις της νεας Κυβερνησης

PostAuthor: Kuchiki_Byakuya » Sun Feb 15, 2015 10:39 pm

Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:55 pm
Location: Seireitei
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Προγραμματικες Δηλωσεις της νεας Κυβερνησης

PostAuthor: sid » Sun Feb 15, 2015 11:01 pm

το καλό με το Ποτάμι σου είναι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνει κωλοτούμπα

δεν χωράνε τέτοια σόου στους υπονόμους
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
User avatar
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 3979
Joined: Mon Jan 25, 2010 10:47 pm
Location: 242
Σχολή: Χημικός
Gender: Male


Return to Πολιτική-Οικονομία

Who is online

Registered users: agiospepe, AlexandrosMiaritis, andreas14, Bing [Bot], Google [Bot], mariami, mc10049