Join the ΕΜΠire
join the empire
Join the ΕΜΠire!
Κάνε κλικ στην εικόνα για Οδηγίες Εγγραφής.
Google Ads

μαθηματα του 1ου ετους

μαθηματα του 1ου ετους

PostAuthor: mpesakos » Fri Mar 16, 2018 8:53 pm

καλησπερα πρωτοετης εδω
Λυστε μου μια απορια,τα μαθηματα ορυκτολογια και πετρολογια αποτελουν βαση για καποιο επομενο μαθημα ωστε να ΄΄κρατησουμε πραματα΄΄?

mpesakos
Metallurgy Seeder
Metallurgy Seeder
 
Posts: 2
Joined: Tue Jan 09, 2018 4:16 pm
Σχολή: Μεταλλειολόγος
Gender: Male

Re: μαθηματα του 1ου ετους

PostAuthor: Maliakouras » Wed Apr 11, 2018 12:51 pm

Βλέπω πως δεν σου απάντησε κανένας οπότε θα ανάλαβω, όσο μπορώ, να σου απαντήσω εγώ. Γενικά κάθε μάθημα της σχολής έχει να σου προσφέρει κάτι το οποίο στην πορεία θα το βρεις μπροστά σου. Πράγματα τα οποία ούτε καν μπορείς να φανταστείς. Δε λέω ότι όλα είναι σημαντικά και πως πρέπει όλα να τα μαθαίνεις απ' έξω, αλλά μετά από τόσα χρόνια στη σχολή κατάλαβα πως ότι μαθαίνεις το μαθαίνεις για κάποιο λόγο εν τέλει. Βάσει αυτών λοιπόν ναι τα μαθήματα ορυκτολογίας και πετρολογίας, ως ένα βαθμό, αποτελούν βάσει για αρκετά μαθήματα στα μετέπειτα έτη, όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσεις γιατί τα ορυκτά και τα πετρώματα είναι παντού.

Maliakouras
Metallurgy Seeder
Metallurgy Seeder
 
Posts: 12
Joined: Tue Oct 07, 2014 2:35 pm
Σχολή: Μεταλλειολόγος
Gender: Male

Re: μαθηματα του 1ου ετους

PostAuthor: Maniak » Sun May 13, 2018 2:24 pm

Καλησπέρα. Προκειμένου να απαντήσω στην απορία σου θα σου αναφέρω τα εξής. Αρχικά η Ορυκτολογία και η Πετρολογία είναι και τα δύο μαθήματα που όταν τα παρακολουθείς για πρώτη φορά μπορεί η σύνδεσή τους με τα μελλοντικά μαθήματα ή την εκάστοτε κατεύθυνση να μην είναι σαφής. Εγώ λοιπόν θα σου απαντήσω ως προς το πώς εφαρμόζονται στην κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, ωστόσο θα πρέπει να κρατήσεις πως και τα δύο μαθήματα χρησιμοποιούνται περισσότερο στην κατεύθυνση Γεωτεχνολογίας.

Αν θυμάσαι στην ορυκτολογία ένα κομμάτι είναι αφιερωμένο στην κρυσταλλογραφία. Αν και δουλεύετε με πολλά κρυσταλλικά συστήματα, τα βασικότερα που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι το Τετραγωνικό, Κυβικό και Εξαγωνικό σύστημα και συγκεκριμένα το Χωροκεντρωμένο Κυβικό (BCC) - Τετραγωνικό (BCT), Εδροκεντρωμένο Κυβικό (FCC) και Εξαγωνικό Υψηλής Πυκνότητας (HCP). Σε αυτά τα κρυσταλλικά συστήματα κρυσταλλώνονται ΟΛΑ τα μέταλλα και οι παραλλαγές τους (που θα μάθεις αργότερα ποιες και τι είναι). Το να γνωρίζεις το σύστημα κρυστάλλωσης σου επιτρέπει να κάνεις υπολογισμούς αρχικά για τις θεωρητικές αντοχές που έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν τα υλικά σου, καθώς και για να κάνεις αναγνώριση αυτών με ορισμένες τεχνικές όπως XRD (X-Ray Diffraction) ή EBSD (Electron Backscattering Diffraction) που θα τις διδαχτείς κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Όπως καταλαβαίνεις αυτή είναι μια ΠΟΛΥ απλοϊκή θεώρηση και το βάθος αυτών των τεχνικών είναι απύθμενο και είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με αυτά εκτός αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η Επιστήμη των Υλικών. Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες - καθοδήγηση στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα για να τα συζητήσουμε εκτενέστερα τα ζητήματα.

Αναφορικά με την Πετρολογία, ως μάθημα είναι πολύ σημαντικό για τη Μεταλλευτική και τη Γεωτεχνολογία κυρίως για τη χωρική αναγνώριση των εξαγόμενων υλικών που ωστόσο δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναπτύξω. Ωστόσο, μέσω της πετρολογίας εκπαιδεύεστε στο χειρισμό εξοπλισμού οπτικής μικροσκοπίας ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός αργότερα στην Επιστήμη των Υλικών για την ταυτοποίηση - αναγνώριση μεταλλικών υλικών.

Γενικότερα, ως προς τα μαθήματα της Επιστήμης Υλικών, η πρώτη σας επαφή θα γίνει στο 5ο Εξάμηνο στο μάθημα Μεταλλογνωσία Ι που το διδάσκει ο κ. Γ. Φούρλαρης. Ο άνθρωπος είναι ιδιαίτερα συνεννοήσημος και είμαι σίγουρος πως μπορεί να σε καθοδηγήσει εκτενώς αναφορικά με τον κλάδο της Επιστήμης Υλικών - Φυσικής Μεταλλουργίας εφόσον το επιθυμείς. Αν χρειάζεσαι επιπλέον πληροφορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.
Last edited by Maniak on Tue Sep 18, 2018 10:39 am, edited 1 time in total.

Maniak
Metallurgy Seeder
Metallurgy Seeder
 
Posts: 27
Joined: Sun Feb 02, 2014 2:33 pm
Σχολή: Μεταλλειολόγος
Gender: Female

Re: μαθηματα του 1ου ετους

PostAuthor: NickZol98 » Wed Aug 29, 2018 2:57 pm

Ευχαριστουμε!

NickZol98
member
member
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 13, 2018 4:14 pm
Σχολή: Μεταλλειολόγος
Gender: Male

Re: μαθηματα του 1ου ετους

PostAuthor: nickgeolm » Sat Sep 29, 2018 2:04 pm

Νομίζω ότι πέραν των μαθημάτων των υλικών θα βοηθήσουν και σε άλλα μαθήματα Γεωλογικού Αντικειμένου και όχι μόνο

nickgeolm
member
member
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 21, 2018 9:56 pm
Σχολή: Υπ. Διδάκτορας
Gender: Male

Re: μαθηματα του 1ου ετους

PostAuthor: plm2000 » Wed Nov 28, 2018 12:22 pm

στα μαθηματικα δινονται θεματα πριν την εξεταστικη????

plm2000
member
member
 
Posts: 2
Joined: Mon Nov 26, 2018 2:09 pm
Σχολή: Μεταλλειολόγος
Gender: Male


Return to Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μεταλλειολόγων

Who is online

Registered users: Bing [Bot], Dimitrakis, Google [Bot], Jack Jack, jv21, mc15017, npapanikolaou, ThomT, tziroukos