Join the ΕΜΠire
join the empire
Join the ΕΜΠire!
Κάνε κλικ στην εικόνα για Οδηγίες Εγγραφής.
Google Ads

Επιτυχημένη η δοκιμή του πρώτου εκτυπωμένου όπλου

Προβληματισμοί, απόψεις για επιστημονικά, τεχνολογικά θέματα και γεγονότα.
Forum Rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

Επιτυχημένη η δοκιμή του πρώτου εκτυπωμένου όπλου

PostAuthor: castiel » Fri May 10, 2013 2:58 am

Το πρώτο όπλο που δημιουργήθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή δοκιμάστηκε με επιτυχία στις ΗΠΑ, ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα που θέτει, παράλληλα, σημαντικά ερωτήματα για την νομιμότητα ή τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας.

Το περίστροφο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Defense Distributed, που δηλώνει ότι θα διαθέσει τα σχέδια στο Ίντερνετ.

Είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό.

Ο εκτυπωτής, που αγοράστηκε από την ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay, στοίχισε 8.000 δολάρια.
Το ποσό ίσως είναι μεγάλο, αλλά, όπως συμβαίνει με τις καινοτόμες τεχνολογίες, στο μέλλον αναμένεται να συρρικνωθεί και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα είναι προσιτοί σε όλο και περισσότερους πολίτες.

Ο 25χρονος επικεφαλής της εταιρείας, Κόντι Γουίλσον, αναγνωρίζει ότι τα όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να βλάψουν άλλους ανθρώπους.

Βλέπει ωστόσο ένα κόσμο όπου «η τεχνολογία λέει ότι μπορεί να έχεις σχεδόν ότι θέλεις. [Η κατάσταση] δεν είναι πια στα χέρια των παικτών στη πολιτική». Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται μάλιστα σαν κρυπτοαναρχικός (εδώ το «κρύπτο-» παραπέμπει στην κρυπτογραφία).

Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής της τάξης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Η επικεφαλής του τμήματος κυβερνοεγκλήματος της Europol λέει ότι, για την ώρα, οι εγκληματίες προτιμούν παραδοσιακές μεθόδους για την απόκτηση όπλων. «Αλλά καθώς η τεχνολογία [της τρισδιάστατης εκτύπωσης] γίνεται πιο φιλική στον χρήση και πιο φτηνή, είναι πιθανό ότι θα εμφανιστούν κίνδυνοι», προσθέτει.

http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231247151

Χιλιάδες σπεύδουν να κατεβάσουν τα σχέδια του πρώτου εκτυπώσιμου όπλου

Eκατό χιλιάδες χρήστες κατέβασαν α σχέδια του εκτυπώσιμου όπλου Liberator τις πρώτες δύο μέρες μετά τη διάθεσή τους στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Defense Distributed που ανέπτυξε το πλαστικό όπλο δήλωσε στο περιοδικό Forbes ότι εξεπλάγη από το μεγάλο ενδιαφέρον. Από τους χρήστες που κατέβασαν το αρχείο CAD με τα σχέδια, οι περισσότεροι προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Στις περισσότερες χώρες το κατέβασμα του αρχείου δεν θα ήταν παράνομο, ωστόσο η κατασκευή και η κατοχή του όπλου δεν θα επιτρεπόταν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι οδηγίες είναι διαθέσιμες για κατέβασμα μέσω συνδέσμου στο δικτυακό τόπο της εταιρείας, καθώς και μέσω του Pirate Bay.

Το Liberator («απελευθερωτής») έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα όταν η Defense Distributed πραγματοποίησε την πρώτη επίδειξη. Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πολυμερές, το ασυνήθιστο όπλο περνά απαρατήρητο από τους ανιχνευτές μετάλλων, γεγονός που ήδη προκαλεί ανησυχία στις αμερικανικές αρχές.

Τα εξαρτήματα του όπλου μπορούν να παραχθούν μαζικά σε εκτυπωτές τριών διαστάσεων, οι οποίοι κατασκευάζουν αντικείμενα από αλλεπάλληλα στρώματα ρευστού πλαστικού που στη συνέχεια στερεοποιείται.

Είναι όμως απίθανο να μπορέσουν να πιάσουν το όπλο στα χέρια τους οι 100.000 χρήστες που κατέβασαν τα σχέδια -η Defense Distributed χρησιμοποίησε έναν 3D εκτυπωτή Stratasys Dimension SST, τον οποίο αγόρασε στο eBay από δεύτερο χέρι για περίπου 8.000 δολάρια.

Ενώ όμως χιλιάδες άτομα σπεύδουν να κατεβάσουν τις οδηγίες, προσπάθειες για την απαγόρευση των εκτυπώσιμων όπλων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Λίλαντ Γι δήλωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει νομοθεσία που θα απαγόρευε την κατασκευή όπλων που «παραμένουν αόρατα στους ανιχνευτές μετάλλων».

Και στη Νέα Υόρκη, τα μέλη του Κογκρέσου Στιβ Ίσραελ και Τσακ Σούμερ πρότειναν να συμπεριληφθεί η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης στην υφιστάμενη νομοθεσία για την ανιχνευσιμότητα των όπλων.

http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231247626
User avatar
castiel
Praetorian
Praetorian
 
Posts: 6474
Joined: Tue Oct 05, 2010 7:08 pm
Location: 501 Not Implemented
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Επιτυχημένη η δοκιμή του πρώτου εκτυπωμένου όπλου

PostAuthor: Kuchiki_Byakuya » Sat May 11, 2013 12:11 am

αυτό το τόπικ απαιτεί vlad.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:55 pm
Location: Seireitei
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male


Return to Επιστήμη & Τεχνολογία

Who is online

Registered users: anastasia, Bing [Bot], Google [Bot]