Join the ΕΜΠire
join the empire
Join the ΕΜΠire!
Κάνε κλικ στην εικόνα για Οδηγίες Εγγραφής.
Google Ads

ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum Rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: spiros93 » Mon Sep 09, 2013 5:00 pm

δηλαδη θεωρειται πλεον δεδομενο οτι δε θα δωθουν τα μαθηματα μεχρι ΚΑΙ τη Δευτερα 16/9???
User avatar
spiros93
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 29
Joined: Wed Sep 28, 2011 3:13 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: mechanix » Mon Sep 09, 2013 5:02 pm

Ναι.
User avatar
mechanix
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 136
Joined: Tue Dec 07, 2010 1:29 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: EiRiNaKi » Mon Sep 09, 2013 5:12 pm

Ωραία.... :evil:

EiRiNaKi
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 269
Joined: Tue Feb 09, 2010 12:47 am

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: TiGinetai » Mon Sep 09, 2013 9:00 pm

Βας βασ ο παρασκευάς

Δεν εκπλήσσομαι ιδιαίτερα που λίγοι κατάλαβαν την τρολλιά και σχεδόν κανείς δεν είπε τίποτα.

over.
Last edited by TiGinetai on Fri Sep 20, 2013 12:46 pm, edited 2 times in total.
Η χώρα καταστρέφεται από την αδιαφορία, αλλά τι με νοιάζει εμένα;
User avatar
TiGinetai
member
member
 
Posts: 405
Joined: Thu Jan 28, 2010 6:30 pm

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: XaVass » Mon Sep 09, 2013 10:46 pm

TiGinetai wrote:Το αποτέλεσμα το είδατε. Ούτε 100 άτομα που έκλεισαν και με τη βούλα του φοιτητικού συλλόγου τη σχολή. Όπως πάντα "πλειοψηφικά".


Επειδή ήμουν στη συνέλευση θέλω να πω πως ήμασταν 140 άτομα, όχι ούτε 100.

TiGinetai wrote:Ξαφνικά στην τελευταία τοποθέτηση(ΠΚΣ) άρχισε να σκάει "κόσμος". Ανάθεμα και αν ήταν 10 άτομα που να ήταν κάτω από το 5ο έτος. Παίζει να υπήρχαν και άτομα που να είναι 10+. Είδα φαντάσματα που πρώτη φορά έβλεπα τόσα χρόνια.


Είμαι στο 4ο και πηγαίνω στο 5ο έτος και μπορώ να σου υποσχεθώ οτι είδα προσωπικά τουλάχιστον 50 άτομα κάτω του 5ου έτους. Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που λες δεν είναι σκοπευμένες παραποιήσεις.

TiGinetai wrote:1) Το πολυτεχνείο έχει σχεδόν 900 άτομα προσωπικό; Σώπα..και που είναι; Ας μείνουν 300. Μια χαρά λειτουργεί και με 300. Ε δεν χρειάζεται 30 άτομα φαντάσματα ανά γραμματεία. Και με 5 λειτουργούν μια χαρά. Δεν λέω πως είναι σωστό και καλό που χάνουν τις δουλειές τους αλλά πολλοί από αυτούς με μέσα διορίστηκαν. Κάποια στιγμή το πάρτυ θα έληγε!


Επίσης ως μέλη προσωπικού προσλαβάνονται και πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι βοηθούν ενεργά στην διδασκαλία, που όμως από το νόμο (βλέπε πάγωμα προσλήψεων και όχι μόνο) δεν μπορούν να προσληφθούν ως διδακτικό προσωπικό. Και αν παρακολουθείς, αφού φαντάζομαι από τα λόγια σου ότι είσαι πρώτα φοιτητής, θα σου έχουν κάνει μάθημα αρκετοί από αυτούς. Αυτά δεν είναι άτομα φαντάσματα στη γραμματεία.

XaVass
member
member
 
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2010 5:32 pm

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: mralekos » Mon Sep 09, 2013 10:51 pm

TiGinetai wrote:Πήγα σήμερα στο πολυτεχνείο μιας και έδινα μηχανική 2 και έπεσα πάνω στη συνέλευση.
Μόλις μπήκα από την κατεχάκη ρωτάει ο πορτιέρης αν πάω για τη συνέλευση ή όχι. Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα. Είχαν κατασκηνώσει καμιά 20αριά αργόσχολοι ΙΔΑΧ εκεί πέρα μεταξύ αυτών και κάμποσοι από τη σχολή μας και συγκεκριμένα άτομα του pc-lab. Όλοι έχουμε δει πόσο σχίζονται και τι "απάνθρωπα" ωράρια έχουν. Σκίζονται στη δουλειά. Μισοφτιάχνουν τους υπολογιστές κάθε 3-4 χρόνια και αν δουλεύουν καλώς.
Τέλος πάντων φτάνω σχολή. Όλα κλειστά με εξαίρεση το αμφιθέατρο Α. Οπότε μπαίνω εκεί. Ζήτημα ήταν αν είχε 20 άτομα και άρχιζε η "συνέλευση". Προφανώς απέξω στο κυλικείο ήταν οι γνωστοί "συνδικαλιστές"-κομματόσκυλα που πρώτα είναι συνδικαλιστές και μετά φοιτητές.
Περνάει η ώρα στη συνέλευση και κάνει τοποθέτηση/παρέμβαση ένα γνωστό άτομο από το pc-lab(hint: κάνει λίγο μάθημα στο μάθημα "Εισαγωγή στους ηλ. υπολογιστές" και αρχίζει το όνομα του από "π"). Κλασσικά είπε ότι τους απολύουν, ότι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το πολυτεχνείο μπλα μπλα, θα κρατήσουν κλειστό το πολυτεχνείο είτε τους απολύσουν είτε όχι κλπ! Ακροαριστερή λογική και κινδυνολογίες που έχουμε ακούσει τόσες φορές.
Ξαφνικά στην τελευταία τοποθέτηση(ΠΚΣ) άρχισε να σκάει "κόσμος". Ανάθεμα και αν ήταν 10 άτομα που να ήταν κάτω από το 5ο έτος. Παίζει να υπήρχαν και άτομα που να είναι 10+. Είδα φαντάσματα που πρώτη φορά έβλεπα τόσα χρόνια.
Το αποτέλεσμα το είδατε. Ούτε 100 άτομα που έκλεισαν και με τη βούλα του φοιτητικού συλλόγου τη σχολή. Όπως πάντα "πλειοψηφικά".
Μερικές λεπτομέρειες.
1) Το πολυτεχνείο έχει σχεδόν 900 άτομα προσωπικό; Σώπα..και που είναι; Ας μείνουν 300. Μια χαρά λειτουργεί και με 300. Ε δεν χρειάζεται 30 άτομα φαντάσματα ανά γραμματεία. Και με 5 λειτουργούν μια χαρά. Δεν λέω πως είναι σωστό και καλό που χάνουν τις δουλειές τους αλλά πολλοί από αυτούς με μέσα διορίστηκαν. Κάποια στιγμή το πάρτυ θα έληγε!
2) Δυστυχώς λίγο αναφέρθηκε το πολύ σημαντικό ζήτημα της Συρίας. Μόνο η ΠΚΣ, προς τιμήν της, αναφέρθηκε σε αυτό το φλέγον ζήτημα. Γι' αυτό και είχε μια δυναμική στη συνέλευση και πιστεύω πως θα φανεί και στις επόμενες. Ήταν και ο λόγος που τελικά ψήφισα ΠΚΣ αντί για λευκό ή ΔΑΠ. Επίσης ακούστηκε κάποια στιγμή το "ΕΑΑΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" πάνω στο θέμα!
3) Έγινε μια ακόμα συνέλευση που οι ακροαριστερές παρατάξεις με φωνές και ουγκ-ουγκ πέρασαν αυτό που ήθελαν. Ανάθεμα και αν κατάλαβα τίποτα. Να χαρώ έγω διάλογο από και καλά 20χρονα παιδιά, από τη νέα γενιά που έχει φρέσκα μυαλά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαόλου;

Θα ήθελα όλοι αυτοί που κλείνουν το πανεπιστήμιιο μας να μας πουν πως θα πάρουμε εμείς πτυχίο που είμαστε στα τελευταία μας μαθήματα. Είχαμε φτιάξει ένα πρόγραμμα, διαβάζαμε και κάποιοι από εμάς θέλαμε να τελειώνουμε για να φεύγουμε. Τώρα "αναβάλλουμε επ' αόριστον" την εξεταστική και όποτε γίνει, αν γίνει. Ωραία πράγματα. Ξέρω παιδιά που θέλουν να φύγουν για να πάνε για μεταπτυχιακά, εράσμους κλπ στο εξωτερικό. Τώρα εξαρτιώνται από μερικούς συνδικαλιστές και από πότε θα αποφασίσει το υπουργείο παιδείας και υπουργείο προστασίας του πολίτη να επέμβει και να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην ζιμπάμπουε! Αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον να ξέραμε και πότε (τελικά) θα δώσουμε ώστε να διαβάσουμε ανάλογα..

Έκκληση. Νομίζω πως πρέπει να κατεβάσουμε ένα πραγματικά ανεξάρτητο πλαίσιο, εμείς οι φοιτητές για τους φοιτητές, να ανοίξει η σχολή. Γιατί αυτοί έχουν σκοπό να το τραβήξουν ως τον Οκτώβρη ή όσο χρειαστεί μέχρι να "δικαιωθεί" ο "αγώνας" τους. Για τον δικό μας προσωπικό αγώνα πότε θα νοιαστεί κάποιος;

Αγανάκτησα. Τόσο παράλογος είμαι πια;

Ναι είσαι.

mralekos
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 88
Joined: Fri Jan 29, 2010 3:07 pm

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: Μαντώ » Tue Sep 10, 2013 1:24 am

Εγώ δε θεωρώ πως είσαι παράλογος.... Και επίσης θέλω να πω πως είτε είναι 100 άτομα είτε 140 στη συνέλευση αυτός ο αριθμός δεν πληροί ούτε κατά διάνοια ένα σεβαστό και αντιπροσωπευτικό αριθμό φοιτητών, ικανό για να βγάλει απόφαση για όλη τη σχολή. Που είναι επιτέλους κάποιος να ελέγξει αυτούς που συγκαλούν συνελεύσεις και έρχονται max 200 άτομα και αποφασίζουν για όλους? Ξέρω πως ζητάω πολλά (ελεγκτικούς μηχανισμούς και τέτοια "παράλογα" πράγματα) αλλά δε μπορεί να γίνεται αυτό κάθε φορά.

Μαντώ
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 126
Joined: Sun Jun 13, 2010 9:27 pm

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: Kitharistas » Tue Sep 10, 2013 2:08 am

Vladimir wrote:Αυτή έχουν αποφασίσει μέχρι τις 16 και αυτό ακολουθούμε.

Image
Rock on buddies...
User avatar
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
 
Posts: 5760
Joined: Sun May 16, 2010 1:31 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: spiros93 » Wed Sep 11, 2013 3:36 pm

οι εργαζομενοι που κλεινουν τη σχολη και ζητανε και τη βοηθεια μας, στατιστικα ειναι στην πλειοψηφια τους ψηφοφοροι μνημονιακων κομματων.ψηφισαν λοιπον και μετα ηλπιζαν ο τομεας τους να μεινει εκτος των οριζοντιων περικοπων.με ποια λογικη λοιπον εξεγειρονται τωρα και προσπαθουν να σωσουν τις δουλειες τους οταν οι ιδιοι (και αν οχι οι ιδιοι η πλειοψηφια των ψηφοφορων) ψηφισαν την απολυση τους?δηλαδη αν ειναι μονο οταν μας αγγιζει το προβλημα να λαμβανουμε δραση τοτε θα πρεπει να φτασουμε 51% ανεργια για να αλλαξουμε κατι τελικα!εφοσον ομως προς το παρον η "δημοκρατια" ψηφισε μνημονιο το ΛΟΓΙΚΟ ειναι να δεχτουμε τις απολυσεις και τις περικοπες αμασιτες,περιμενωντας να δουμε εν τελη το αποτελεσμα της ψηφου "μας".
User avatar
spiros93
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 29
Joined: Wed Sep 28, 2011 3:13 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: ΓΣ Μηχανολόγων Δευτέρα 09/09/2013

PostAuthor: ιστορικός mech-eng » Wed Sep 11, 2013 3:53 pm

spiros93 wrote:οι εργαζομενοι που κλεινουν τη σχολη και ζητανε και τη βοηθεια μας, στατιστικα ειναι στην πλειοψηφια τους ψηφοφοροι μνημονιακων κομματων.ψηφισαν λοιπον και μετα ηλπιζαν ο τομεας τους να μεινει εκτος των οριζοντιων περικοπων.με ποια λογικη λοιπον εξεγειρονται τωρα και προσπαθουν να σωσουν τις δουλειες τους οταν οι ιδιοι (και αν οχι οι ιδιοι η πλειοψηφια των ψηφοφορων) ψηφισαν την απολυση τους?δηλαδη αν ειναι μονο οταν μας αγγιζει το προβλημα να λαμβανουμε δραση τοτε θα πρεπει να φτασουμε 51% ανεργια για να αλλαξουμε κατι τελικα!εφοσον ομως προς το παρον η "δημοκρατια" ψηφισε μνημονιο το ΛΟΓΙΚΟ ειναι να δεχτουμε τις απολυσεις και τις περικοπες αμασιτες,περιμενωντας να δουμε εν τελη το αποτελεσμα της ψηφου "μας".στατιστικα οι γονεις των περισσοτερων μας ειναι ψειφοφοροι μνημονιακων κομματων ,αρα ατοπο το να μιλαμε και να φερουμε γνωμη εμεις που μεγαλωσαμε απο τετοια ρουσφετια...

get a life και σταματηστε να το παιζετε ψαγμενοι!μεχρι στιγμης δεν εχουμε δει και πολλα απο τα χειροτερα που ερχονται,οποτε ας κανουμε κατι μπας και κρατησουμε ενα επιπεδο τουλαχιστον στην σχολη μας

ιστορικός mech-eng
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 1249
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:51 pm
Σχολή: Απόφοιτος
Gender: Male

PreviousNext

Return to Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων

Who is online

Registered users: Google [Bot], nikosama