Τι είναι η Euroavia;

Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
tsag
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 696
Joined: Fri Jan 22, 2010 7:18 pm

Τι είναι η Euroavia;

Post by tsag »

Τι είναι η Euroavia;

Πρόκειται για μια διεθνής λέσχη φοιτητών Μηχανολογίας και Αεροναυπηγικής στην Ευρώπη με την επωνυμία EUROAVIA. Η λέσχη αυτή έχει ιδρυθεί το 1959 από 6 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (RWTH Aachen, Universität Stuttgart, Universität Braunschweig, Technische Universität München, Universität Dresden και Technische Universiteit Delft) και σήμερα απαρτίζεται από 30 Πανεπιστήμια σε 19χώρες και πάνω από 1000μέλη ανά την Ευρώπη. Είναι λέσχη ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ και ΜΗ–ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ χαρακτήρα και έχει σαν σκοπό να παρακινήσει την συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών προπτυχιακών φοιτητικών συνδέσμων οι οποίοι ασχολούνται με το πεδίο κυρίως της Αεροναυπηγικής αλλά και της Μηχανολογίας για να προωθήσει τα ενδιαφέροντα των Ευρωπαίων φοιτητών που σχετίζονται με τα παραπάνω πεδία. Το καταστατικό αλλά και η πράξη σχηματισμού της λέσχης βρίσκονται στο Delft της Ολλανδίας και υπακούουν στην Ολλανδική νομοθεσία.
Σκοπός μας είναι να ιδρύσουμε ένα «παράρτημα» της EUROAVIA στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών. Πιστεύουμε ότι οι φοιτητές, η σχολή αλλά και το Πολυτεχνείο συνολικά, μπορούν να κερδίσουν από την λέσχη αύτη αφού μέσα από τα διεθνή και τοπικά προγράμματα που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον χώρο της μηχανολογίας σε διεθνές επίπεδο, να έρθουν σε επαφή με φοιτητές συναδέλφους από άλλες χώρες και έτσι να υπάρξουν ανταλλαγές και σε πολιτιστικό επίπεδο. Το πολυτεχνείο και η σχολή μπορούν να προβληθούν σχεδόν ανέξοδα από την φιλοξενία και την συμβολή που θα παρέχουν στους προσκεκλημένους φοιτητές είτε μέσα από την παροχή των εγκαταστάσεών τους είτε από την συμβολή του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού τους. Για τους λόγους αυτούς η προσπάθειά μας υποστηρίζεται έμπρακτα από την σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ποιές είναι οι δραστηριότητες της;

Οι δραστηριότητες της Euroavia πραγματοποιούνται τόσο σε διεθνές όσο και τοπικό – εγχώριο επίπεδο.

Διεθνές Επίπεδο

Σε διεθνές επίπεδο πραγματοποιούνται δυο ειδών συνέδρια που πραγματεύονται τις δραστηριότητες και τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Πρόκειται για τα
Electoral Meeting of the Euroavia Congress – ή EMEAC
Annual Meeting of the Euroavia Congress – ή AMEAC
έχουν ετήσια περίοδο και οργανώνονται σε διαφορετική πόλη κάθε φορά. Στην διάρκειά τους, περίπου μιας εβδομάδας, εκλέγονται νέες διεθνείς επιτροπές (international boards IBs) ή και αναδεικνύονται νέα πανεπιστήμια μέλη και προγραμματίζονται τα μελλοντικά πλάνα της οργάνωσης.
Παράλληλα με τα συνέδρια που γίνονται για την οργάνωση της Euroavia γίνονται και εκπαιδευτικά σεμινάρια με τεχνολογικό και πολιτισμικό χαρακτήρα.

Formation workshop

Είναι ένα σεμινάριο με ετήσια περίοδο που γίνεται σε διαφορετική πόλη κάθε φορά και έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την μεταβίβαση γνώσης, οικονομικού και τεχνολογικού περιεχομένου, από τα παλιά μέλη της Euroavia στα νέα μέλη. Αυτή η μετάδοση γνώσης γίνεται σε μια σειρά μαθημάτων και επισκέψεων σε εργοστάσια ή σε εταιρίες
Παλαιότερα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν το 2003 στην Στουτγάρδη, το 2004 στο Ελσίνκι και το 2005 στο Βελιγράδι.

Fly – ins

Το Fly – in είναι ένα συνέδριο που και αυτό οργανώνεται σε διαφορετική πόλη κάθε φορά και περιλαμβάνει την εκμάθηση τεχνολογικών εφαρμογών μέσω παρουσιάσεων, επισκέψεις σε εργοστάσια και εταιρίες, επισκέψεις πολιτισμικού περιεχομένου και σύναψη γνωριμιών με τα άλλα μέλη της Euroavia που λαμβάνουν μέρος στο γεγονός.

Design workshops

Η Euroavia πραγματοποιεί σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες ένα γεγονός, καθαρά τεχνολογικού περιεχομένου, το οποίο διαρκεί τρεις εβδομάδες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός που διοργανώνει η Euroavia. Απαιτεί εργασία στο αντίστοιχο τεχνολογικό θέμα του Design workshop στην εταιρία που φιλοξενεί το γεγονός, εμπειρία που καταγράφεται ως προϋπηρεσία στο βιογραφικό του συμμετέχοντος.
Περασμένα design workshops έγιναν με θέματα τον αρχικό σχεδιασμό ελικοπτέρου, τον σχεδιασμό οχήματος UAV, σχεδιασμό jet, σχεδιασμό διαστημικού τηλεσκοπίου, ενώ φέτος γίνεται με θέμα του οχήματος που θα σταλθεί στον Άρη

Τοπικό Επίπεδο

Σε τοπικό επίπεδο η Euroavia οργανώνει συνέδρια με διάφορα τεχνολογικά θέματα, επισκέψεις σε κατασκευαστικές εταιρίες.

Ποιά είναι η δομή της;

Κάθε πανεπιστήμιο μέλος της Euroavia πρέπει να έχει ένα οργανωτικό διάγραμμα με ένα διοικητικό συμβούλιο που θα διοργανώνει τοπικές δραστηριότητες, ορίζοντας ομάδες για την διεκπεραίωσή των (workshops) και θα ελέγχει τις εισφορές από χορηγίες διατηρώντας προκαθορισμένο ισοζύγιο. Επιπλέον, έχει την υποχρέωση να ανανεώνει την τοπική σελίδα και να ενημερώνει τα μέλη της για τα γεγονότα.
Σε διεθνές επίπεδο η Euroavia εκλέγει στα συνέδρια της την διεθνή επιτροπή (International Board, IB) που έχει ετήσια ισχύ. Διαχειρίζεται τα οικονομικά μεγέθη της οργάνωσης, συντονίζει τα πανεπιστήμια – μέλη και οργανώνει γεγονότα.
Για την διεκπεραίωση των διαφόρων γεγονότων το IB ορίζει ομάδες εργασίας που κυρίως ασχολούνται με την έκδοση του περιοδικού της Euroavia (Euroavia News), με την διατήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων των μελών της (Euroavia Young Engineers), την διοργάνωση του Design workshop και με αρκετές άλλες δραστηριότητες.

Ποιοί είναι οι υποστηρικτές της Euroavia;

Η Euroavia χορηγείται από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες και οργανισμούς στον τομέα της Αεροναυπηγικής. Οι μόνιμοι χορηγοί είναι οι:
Esa: η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη αεροδιαστημική βιομηχανία
Rolls Royce: βιομηχανία αεροστροβίλων και αεριοστρόβιλων
Von Karman Institute: εταιρία που εστιάζεται σε έρευνα της δυναμικής των υγρών
Carlo Gavazzi: αεροδιαστημική εταιρία
Vestel: εταιρία με αντικείμενο τα οικονομικά

Πώς ωφελούμαι από την Euroavia;

Ως μέλος της Euroavia μπορεί να ωφεληθεί κανείς κυρίως από τις γνωριμίες που θα κάνει με φοιτητές και ενδιαφερόμενους, σε μηχανολογικά και αεροναυπηγικά θέματα, καθώς και με την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων από όλη την Ευρώπη. Εκτός των επιστημονικών σεμιναρίων που πραγματοποιούνται, δίνεται η δυνατότητα σε προπτυχιακούς μηχανικούς να διασυνδεθούν με βιομηχανίες που, είτε στο μέλλον θα μπορούν να εργαστούν σε αυτές, είτε θα μπορούν να ασκηθούν ως μηχανικοί πραγματοποιώντας την προϋπηρεσία τους, ή και την προπτυχιακή τους εργασία. Τέλος, καθένα μέλος λαμβάνει σε τριμηνιαία βάση το περιοδικό της Euroavia (τέσσερα ετησίως), ώστε να ενημερώνεται για τεχνολογικά θέματα και διεθνείς διοργανώσεις.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις κάθε μέλους;

Τα μέλη της Euroavia έχουν ως υποχρέωση την καταβολή ετησίου ποσού το οποίο κυμαίνεται από 5-10€ ώστε να διατηρηθεί το κατώτερο ισοζύγιο στο διεθνές και στο τοπικό ταμείο. Επίσης, για την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες χρειάζεται να καλύψουν το αντίστοιχο αντίτιμο κάθε φορά (έξοδα μεταφοράς και συμβολικό ποσό συμμετοχής). Οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για διεθνή γεγονότα η τοπική διοίκηση έρχεται σε επαφή με τα μέλη της.
User avatar
lenaki
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 118
Joined: Mon Mar 15, 2010 1:10 pm

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by lenaki »

A πολύ ωραίο group παιδιά!! Δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο! Μόνο για το BEST είχα ακούσει.

Εσείς εδώ στο Πολυτεχνείο τι σχεδιάζετε;
I thought I could live in your world
As years all went by
With all the voices I've heard
Something has died
User avatar
tsag
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 696
Joined: Fri Jan 22, 2010 7:18 pm

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by tsag »

Το Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων για το έτος 2010-2011 εως τώρα περιλαμβάνει:

Τρέχουσες Δραστηριότητες
α) Σχεδιασμός και κατασκευή Ηλιακού Αεροπλάνου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αεροδυναμικής (φάση αξιολόγησης από το Εργαστήριο Αεροδυναμικής )
β) Συμμετοχή στην διαδικασία διεκδίσης διργάνωσης Euroavia Formation Workshop 2011

Επερχόμενες Δραστηριότητες
α) Εκλογές για ΔΣ την 7-8/10/2010
β) Συγκρότηση Ομάδας για Air Cargo Challenge 2011
γ) Επίσκεψη στην ΕΑΒ τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2011
δ) Ημερίδα UAV (ομιλών ο κ. Μαθιουλάκης) τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2011
ε) Solar Space Vehicle Workshop τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2011
User avatar
Spyrοs
Praetorian
Praetorian
Posts: 2274
Joined: Wed Feb 24, 2010 11:17 am
Gender: Male
Location: Ithaca, New York, USA
Contact:

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by Spyrοs »

tsag wrote:β) Συγκρότηση Ομάδας για Air Cargo Challenge 2011
γ) Επίσκεψη στην ΕΑΒ τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2011
δ) Ημερίδα UAV (ομιλών ο κ. Μαθιουλάκης) τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2011
ε) Solar Space Vehicle Workshop τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2011
Μη μου λες τέτοια ... Θα καθυστερήσω το πτυχίο για να συμμετέχω! :roll:
Image
Προετοιμασία για Μεταπτυχιακές Σπουδές
GRE - GMAT - TOEFL- IELTS
Κατεχάκη 17, Αθήνα - 210.6910882
website: https://globalprep.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/globalprep
e-mail: info@globalprep.gr
User avatar
tsag
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 696
Joined: Fri Jan 22, 2010 7:18 pm

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by tsag »

το (ε) ειναι αυτο που συζητούσαμε !!!!!
User avatar
megaloetis
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 76
Joined: Thu Jul 08, 2010 6:45 pm
Location: Νίκαια

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by megaloetis »

Αααααχ ρε παιδιά τι μου κάνετε! Δυστυχώς είμαι, όπως λέει και το nickname, megaloetis!

Πάντως αν μπορώ και γω να πω κάτι είναι να παροτρίνω τα παιδιά να ασχοληθούν με τέτοια πράγματα, πραγματικά θα πάρουν ανεκτίμητες γνώσεις και πιστέψτε με αν δεν ασχοληθείτε μπορεί να φτάσετε μετά σε κάποιο μεγάλο έτος και να λέτε "τι μαλακία έκανα και δεν χώθηκα σε εκείνη την ομάδα".
User avatar
tsag
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 696
Joined: Fri Jan 22, 2010 7:18 pm

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by tsag »

ποτέ δεν είναι αργά !!!! προλαβαίνεις !!!!!
User avatar
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
Posts: 5760
Joined: Sun May 16, 2010 2:31 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by Kitharistas »

Ναι αλλά πώς μπορεί να συμμετέχει και να ασχοληθεί ενεργά κάποιος που ακόμη δεν έχει κάνει καθόλου τέτοια μαθήματα?
Rock on buddies...
User avatar
ShadowMech
Praetorian
Praetorian
Posts: 2118
Joined: Thu Jan 21, 2010 11:20 am

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by ShadowMech »

Αυτα που μαθαινεις στα μαθηματα σπανια θα εχουν σχεση με την απαιτουμενη γνωση για ενα project σε τετοιο βαθμο ωστε να ειναι απαραιτητη. Το πολυ να χρειαστει να ριξεις μια ματια σε ενα σχετικο με το θεμα βιβλιο...
Και οταν διαβαζεις κατι χωρις την πιεση "πρεπει να το περασω" αλλα οσο χαλαρα θελεις και μεβαθυνεις οσο θελεις τοτε βγαινει πολυ ανετα.
Ρώτα οποιονδήποτε ευτυχισμένο άνθρωπο και δεν θα σου πει για συστήματα, πολιτικές, δυνάμεις, αριστερά, κεφάλαιο. Δεν θα σου πει τίποτα πέρα από το "ήξερα τι ήθελα".

The Don
User avatar
Don Molina
Praetorian
Praetorian
Posts: 757
Joined: Wed Jan 20, 2010 11:11 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Outer Heaven

Re: Τι είναι η Euroavia;

Post by Don Molina »

Επειδή η ίδια ερώτηση κυριαρχεί και στο FSAE, να ξέρετε ότι τα πολύ γενικά μαθήματα της σχολής αποτελούν απλή βάση για εμβάθυνση και όχι έτοιμο εργαλείο.

Αν ξέρεις ΜΕΚ, ή ακόμα ακόμα κι Εναλλαγή (που είναι πολύ εξειδικευμένο μάθημα για προπτυχιακό πρόγραμμα) δεν σημαίνει ότι μπορείς να σχεδιάσεις εισαγωγή κινητήρα. Αυτό θα το μάθεις με συγκεκριμένη βιβλιογραφία η οποία θα σου ανοίξει τα μάτια και θα σου δώσει μαθηματικά εργαλεία για τον σχεδιασμό σου.

Μια απ' τα ίδια σε όλες τις εφαρμογές της μηχανολογίας :mrgreen:


Βασικά αν έχεις όρεξη και λίγο χρόνο, μια χαρά μπορείς να συμμετέχεις :idea:
Engineering is to physics and math what sex is to masturbation
Post Reply

Return to “EUROAVIA - NTUA”