Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου (poll)

Συζητήσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Locked

Συμφωνείτε με την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ; (γιατί έτσι θα ερμηνευτεί το δημοψήφισμα)

Ναι στην Ευρώπη
55
50%
Όχι στην Ευρώπη
56
50%
 
Total votes: 111

User avatar
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 4031
Joined: Mon Jan 25, 2010 10:47 pm
Σχολή: Χημικός
Gender: Male
Location: 242
Contact:

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by sid »

Onoffon wrote:Γεννηματά ( το τίποτα εξαργυρώνει το όνομα του πατέρα της και έγινε πρόεδρος κόμματος).

μπήκα για να απαιτήσω παρέμβαση soti αλλά εδώ που τα λέμε, και μια παρέμβαση Συμπέθερου επιβάλλεται
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by Kyria_patatokeftou »

Θυμάστε που λέγαμε ότι η κυβέρνηση αιφνιδίασε τους πάντες ακόμα κ τους διαπραγματευτές μας;
Ότι μας καλεί σε δημοψήφισμα επί ανύπαρκτης πρότασης;
Σημειωτέον, το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δανειστές είχαν δεχτεί φόρο στα ξενοδοχεία στο 13% ενώ η πρόταση που και καλά θα ψηφίσουμε προέβλεπε 23%, διότι είχε δημοσιευτεί πριν το σημείο των διαπραγματεύσεων που αυτό το νούμερο άλλαξε.

Πριν από λίγο η Κομισιόν δημοσιευσε για χάριν διαφάνειας και ενημέρωσής μας τους στόχους που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των διαπραγματευτών μας κ της τρόικα στο σημείο που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά το δημοψηφισμα.

Περιλαμβάνει μερικούς χαμηλότερους στόχους, επενδυτικό πακέτο χρηματοδότησης και δήλωση για δέσμευση βιωσιμότητας χρέους, πράγματα τα οποία μάλλον δεν θα απορρίπταμε επίσημα, σύμφωνα κ με τη δική μας πρόταση.
Εν ολίγοις, κάτι σαν "ετοιμαζόμασταν να υποχωρήσουμε κ σηκωθήκατε και φύγατε"
+ ακύρωση επιχειρήματος ότι μας δόθηκε τελεσίγραφο, αφού η διαπραγμάτευση εξελισσόταν.

Για να δούμε τι θα πουν κ οι δικοί μας.

https://twitter.com/JunckerEU/status/615159973404876800
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
User avatar
Adamaklas
Praetorian
Praetorian
Posts: 3929
Joined: Mon Nov 22, 2010 4:07 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by Adamaklas »

Αρχικά πρέπει να γίνει σαφές οτι ο Σύριζα και ο Τσιπρας θέλουν να μείνουν στην κυβέρνηση και να παραμείνουν σαν δυνατό κώμα κόμμα για αρκετά χρόνια ακόμα. Thus , το δημοψίφισμα. Δεν μπορεί καποιος να κατηγορήσει ενα αριστερό κόμμα οτι δουλεύει με τα σαπια και σαθρά εργαλεία του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλιστικού τρόπου εκλογής των δημοκρατικών μας < κυβερνήσεων>( βασικά, βεβαίως και μπορεί αλλά είναι μια άλλη συζήτηση διαφορετικού χαρακτήρα ). Εκτώς αν είναι το ΚΚΕ εξωτερικού .

Δεν είναι κάτι δυσνόητο, οντως ο σύριζα απαλλάσεται απο το colateral damage που θα είχε μια αρνητική ( ή γενικά η αυτού απόφαση) εκβαση μιας τέτοιου είδους διαπραγμάτευσης που γίνεται και για αυτό μεταφέρει μεγάλο κομμάτι της απόφασης στον λαό. Όσο αναρωτιέστε γιατί τώρα και γιατί όχι τότε, είναι απλό. Γιατί τώρα εφτασε το σκατο στον ανεμιστήρα.
Σαν να ρωτάς < γιατί ο γιωργάκης μαρτύρησε τον κωστάκη οτι επι 8 χρόνια μαγείρευε τα νούμερα και ζούσαμε ολοι gg? και τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα / μνημόνια και δεν εχουμε credibility?>. Αλλά το μυαλό του φιλελέ ή του καημένου καταρακομένου, απο την εφ'ορου ζωής προσπάθειας πλύσης εγκεφάλου , προλετάριου ( wannabe μικρο αστού) δεν μπορεί να συλλάβει τα σκατά που αφήνει πίσω του το συστημά του και βλέπει την καταστροφή μόνο όταν έρχεται απο διαφορετική πηγή. Προφανώς και η αυξηση φπα είναι μείωση μισθών και συντάξεων. Αλλά αντι να μαζέψεις το έλλειμα απο τον χαμηλόμισθο το μοιράζεις με μεγαλύτερο παρονομαστή σε όλη την επικράτεια.

Παμε στο δημοψήφισμα.
Κακό στο δημοψήφισμα δεν υπάρχει, το μόνο κακό και καλό που έχει το δημοψήφισμα είναι το ιδιο καλό και κακό που έχει η δημοκρατία. Καλό=Ολοι Ψηφίζουν=Κακό.

Για όνομα να αποκαλούμε το δημοψήφισμα παράνομο γιατί και καλά η πρόταση εχει δημοσιονομικό χαρακτήρα αχαχαχαχχαχααχαχα. Αρχικά το δημοψήφισμα της κυριακής κρίνεται ως < Σοβαρό> και ώς < Συμβουλευτικο>. Θα ήταν παράνομο αν αυτό το δημοψήφισμα γινόταν όταν ο σαμαράς είχε ήδη περάσει το 2ο μνημόνιο και είχε ψηφιστεί στην βουλή. Δεν είναι πολύ δυσκολο το συνταγμα, απλά ρωτάς < γιατί εχουν βάλει αυτό τον περιορισμό> και ψάχνεις να βρεις γιατι. Προφανώς και αν ρωτούσες τον λαό αν θελει δημοσιονομικά μέτρα που του γαμάνε, ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, θα απαντούσε όχι. I mean, come on!

Αρχικά, αν κάποιος έχει γαμάω simulation να μας δείξει για τις εκβάσεις να το κάνει και ας μην κωλώσει καθόλου. Μεχρι τότε μένουμε σε μια πιο περιορισμένη, απο σταθερές, γενική στοχαστική θεωρητικη ανάλυση. Και σιγά μην κατσω να κάνω κατι τέτοιο :Ρ

Δεν θα βασιστώ στην απάντηση του δημοψήφισματος για να κάνουμε ανάλυση, γιατί όντως μπορεί να μην γίνει και όντως είναι χαοτικές οι προβλέψεις αυτές, και όντως οι βαυαροί απέσυραν την σκατένια τους πρόταση. Αλλά δεν χρειαζόταν τους τελευταίους 5-6 μήνες το δημοψήφισμα για να κάνεις ανάλυση όλοι το ξέρετε αυτό, και ας λένε οτι δεν ξερουμε τι < σημαινει το ναί ή το όχι στο δημοψηφισμα> , σκέψου.

Πρέπει γενικά να καταλάβουμε, όπως λέει ο φίλτατος angvl , οτι η ζωή μας απο εδώ και πέρα θα φτωχύνει. Θα έχουμε λιγότερα. In an All case analysis , απλά θα έχουμε λιγότερα. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, οτι για αυτό δεν φταίει η σημερινή κυβέρνηση του τσίπρα(αν και καποιες μεταγραφές του φταίνε:Ρ w.e) αλλά θα παίξει ΣΙΓΟΥΡΑ ρολο στο πόσο γρήγορα θα φτωχύνουμε, αλλά και στο ποσο γρήγορα μπορούμε να ανακάμψουμε.


Κάνουμε συμφωνία: Μενουμε στο ευρώ, μπορούμε ακόμα να εισάγουμε ευκολα Vw, Audi, Alfa κλπ κλπ να μετακινούμαστε ευκολα μεταξύ της ευροζώνης ( το όνειρο κάθε ελληνα )και να μην φοβόμαστε απο την μια μέρα στην άλλη το γκρέμισμα της ισοτιμίας του οβολού , δεν χρειάζεται να πληρώνουμε φόρους εκτελονισμού για ένα προιόν το οποίο το βρήκαμε 1 ευρώ φτηνότερα απο το Derby county σε αντίθεση απο τον βρωμερό ελληνα που τολμησε και το είχε 2-3 ευρά ακριβότερα ; παίρνουμε τα λεφτά που μας χρωστάει η Ε.Ε.σε μορφή < δωρεάς για έργα > και θα χαιρόμαστε μεγάλες ταμπέλες που μας θυμίζουν οτι η ΕΕ εφτιαξε αυτόν τον ξενώνα αστέγων. Εντάξει δεν είναι τόσο τραγικά, η αλήθεια είναι οτι vs του δολαρίου όντως θα αγοράζουμε πιο φτηνά προιόντα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ατελείωτες σειρές, games , και όλα τα υποχρεωτικά πράγματα για να κρατηθούμε στα λογικά μας στην μεγάλη κατάθλιψη :) Δεν τα σνομπάρω καθόλου βεβαίως αντ'αυτού τα λατρεύω, έτσι μου δίδαξε το σύστημα όπως και να χει.

με λιγα λόγια, θα φτωχύνουμε πιο σταδιακά, λογικά θα πέσει και η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, αυτό είναι εικασία, και ίσως το 2025 να ξαναμπουμε στις αγορες χααχαχααχ πλάκα κανω και να μπούμε στις αγορές το ίδιο πράγμα θα γίνει θα φτωχύνουμε απλά θα έχει μια πιο gangbang μορφή η φάση ! Το καλό της υπόθεσης θα το καταλάβετε αν διαβάσετε και τα υπόλοιπα.


Δεν κάνουμε συμφωνία:
Πτώχευση Εντός Ε.Ε. :

(ΩΧ γινεται και αυτο?)Είναι δύσκολο και είναι ενα πραγματικό αγκάθι σε όλη την φάση γιατί δεν υπάρχουν μηχανισμοί ( fuck up failsafe systems οπως τα αποκαλούν) που να προβλέπουν κάτι τέτοιο σε πλήρη έκταση και απο τις δυο μερίες. Έχουμε τα + απο τα παραπάνω αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με έσπα και τα λεφτά που θα παίρναμε με όποια μορφή απο την Ε.Ε. απο συγκομιδή ή μη συγκομιδή τελωνιακών δασμών κλπ κλπ ( είναι πολύ πεπλεγμένα και πραγματικα δεν ξέρω τι παίζει όποιος ξέρει ας πει) . Το Ela θα κλείσει αν αναρωτιέται κανένας και οι τράπεζες θα κλείσουν, και ναι θα έχουμε πτώχευση μεσα στο ευρό με σταση πληρωμών αλλά αντί να κόψουμε νόμισμα η φάση θα γίνει με IOU και προσπάθεια να αντέξουμε το χτύπημα την ελειψη χρηματοδοτησης και ρευστότητας και το χαος για όσο διαρκέσει μέχρι να ισσοροπίσει ξανά η < οικονομία > ( δλδ να πάει ο μισθός απο τα χ στο χ/α με α>1, δεν ξέρω πόσο είναι το α, αν καποιος ψοφάει να το μάθει ας το κάνει διπλωματική) .

Μέσα στην μεταβατική κατάσταση η οποία κατα πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά μικρότερη απο την επόμενη επιλογή μας, είναι αβέβαιο τι θα συμβεί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτό φοβόμαστε, ΟΧΙ το οτι θα φτωχύνουμε, αυτό το μεταβατικό στάδιο φοβόμαστε και το γεγονός οτι ο έλληνας επειδη ψηφισε συριζα δεν σημαίνει οτι αλλαξε νοοτροπία. Μετά απο το πέρας του χάους, θα ισσοροπίσει η οικονομια οπως λέμε , και οταν καταλάβει ο τελευταίος έλληνας οτι η αγοραστική του ισχύ πέθανε, και οταν αρχίσουν οι πρώτες βιομηχανίες / βιοτεχνίες / μαγαζία να πουλάνε / παράγουν φτηνότερα γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς θα ακουλουθήσουν και οι υπόλοιπες, και θα θυμόμαστε όλοι τι ωραία ηταν κάποτε. Βεβαίως και θα υπάρχει ολη την περίοδο capital control για να μην αγοράσει την μισή ελλάδα ο μπιλ γκειτς με 1 δις ευρό , αλλά και την εκροή ευρών σε ξένες τράπεζες , μην ξεχνατε δεν έχουμε ELA , All your euros will belong to us.

Πολλές ερωτήσεις , στο < γιατι να το κάνουμε αυτό?>. Δεν ξέρω , πέρα απο το γεγονός οτι θα έχουμε μιας μικρότερης έκτασης περιόδου πανικού, μετά θα είμαστε πάλι στο ευρω πραγματικά δεν ξερω τι θα σημαίνει αυτό σε 20 χρόνια.

Πτώχευση εκτός Ε.Ε.
ΕΚΑΜΑΜΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Χα! Γιατι βαριέμαι να γράφω , χάνουμε τα + του ευρό , όχι αναγκαστικά όλα δεν ξερουμε τι θα γίνει.Πολλά απο αυτά είναι πολιτικά ζητήματα (η Ε.Ε. δεν θέλει να χάσει κανένα λιμάνι, καμία θάλασσα μαν μου) για το τί θα γίνει. Ναι, παλι θα έχουμε πανικο, δημιουργία νεου νομισματος , ( αυτην την φορά οχι σταση πληρωμών εσωτερικά όμως :Ρ) αρχική ισοδυναμία α που δεν μας νοιάζει γιατι μεσα στην περίοδο του πανικού θα πέσει τόσο χαμηλά σαν τον Σταύρο Θεοδωράκη , εφαρμογή capital control , πολλοί θα έχουν βγάλει έξω ευρώ , όσοι θα έχουν μείνει με δραχμές εδώ και δεν πεινάνε ( με την έννοια οτι ειχαν γκαφρά ε) θα προσπαθούν να τα ανταλάσουν με οτιδηποτε πέρα απο δραχμη, plummet στην δραχμή, ολα σκατα μπλα μπλα. θα έχουμε μια περίοδο πανικού, μεγαλύτερη απο την παραπάνω και συνέπειες που δεν μπορώ καν να τις φανταστώ. όμως αυτο δεν θα γίνει για πάντα, το νόμισμα θα έχει πέσει αρκετα χαμηλά, οι εξωτερικές αγορές πλεον θα βλέπουν < bargain buy> πολλά πράγματα στην ελλάδα και θα γίνουν αρκετές < επενδύσεις> ολοι οι έλληνες θα αποδεχτούν οτι δεν θα πουλήσουν ποτέ σε ευρώ και οτι η αγοραστική τους δύναμη γαμήθηκε ( το επαναλαβα αυτό, το οτι <οι ελληνες πρεπει να αποδεχτούν κάτι>, είναι πολύ σημαντικό) και θα ξεκινήσει ξανά ο κύκλος μιας νέας χώρας με ένα νεο νομισμα και κανείς δεν θα νοιάζεται. Οι βλέψεις για ανάκαμψη και μια διαφορετική οικονομία απο τα δύο παραπάνω σενάρια σε βάθος χρόνου όμως είναι διαφορετικές , κλείνουν κάπως στο θετικό. Και οταν λέω θετικό μιλάω για τον έλληνα πολίτη.


Όλες οι περιπτώσεις μας δείχνουν πιο φτωχούς. Είναι παράλογο να σακουλιάζω και τις τρεις περιπτωσεις στην προηγούμενη πρόταση, αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν έχει καμιά σημασία γιατί δεν μπορείς να εκτιμίσεις το πως θα βγεί ο ελληνας , νεος, γερος, φιλελες, απο όλες τις παραπάνω εκτιμίσεις. Ο Έλληνας σαν ανθρωπος, ή και ο Ευρωπαιος σαν ανθρωπος, και όχι σαν αγοραστική μονάδα^^ Γαμηθήκαμε με τις οικονομικές αναλύσεις, και τις-πολυ συζητάμε γιατι έχουν "πλάκα" και είναι πολύ πιο ευκολες απο το να προοιωνίσουμε το αποτέλεσμα στον ανθρωπο , που η οικονομική τέχνη βάζει τόσο πολύ στην άκρη την ανθρωπιστική επιστήμη ταμπελιάζοντας την ως < Ουτοπικές συζητήσεις οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημα>.
Ολος ο κοσμος, ενα μεγαλο τασακι.

Αλλα δεν γαμιεται :)
stathis wrote: Εχει αδειες ξαπλωστρες πιο κατω,μακρια απο το ηχειο.
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by soti »

sid wrote:
Onoffon wrote:Γεννηματά ( το τίποτα εξαργυρώνει το όνομα του πατέρα της και έγινε πρόεδρος κόμματος).

μπήκα για να απαιτήσω παρέμβαση soti αλλά εδώ που τα λέμε, και μια παρέμβαση Συμπέθερου επιβάλλεται
Η υπόθεση είναι εύκολη και ξεκάθαρη. Η Γεννηματά δεν είναι ερυθρομαλλούσα.
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by soti »

Kyria_patatokeftou wrote:Παιδιά, δεν υπάρχουν δεδομένα ακόμα, μόνο χάος.
Ούτε το ερώτημα του δημοψηφίσματος στέκει, ούτε το αν θα γίνει σίγουρα, και κυρίως *κανείς* δεν έχει προσδιορίσει τι σημαίνει το ναι και το όχι.
Αγαπητή μου Κυρία, ως γνωστόν οι ξεχωριστές κινηματογραφικές ταινίες διακρίνονται για το άριστο σενάριο τους όπου η πλοκή δεν είναι ευδιάκριτη από την αρχή του έργου. Περαιτέρω δε, έχουν και χάπυ-ι εντ. Αν είναι και χρυσό τόσο πιο πολύ τρελλαίνεται το φιλοθέαμον κοινό ;)
ekptwtos
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 2
Joined: Fri Jun 26, 2015 6:28 pm
Σχολή: Μεταπτυχιακός
Gender: Male

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by ekptwtos »

Aν ψηφιστεί 'όχι' στο δημοψήφισμα, έγγυρες πηγές αναμένουν την άφιξη του Cthulhu. He will cast us all into a dark oblivion.
User avatar
ratchild
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 125
Joined: Thu Jan 21, 2010 1:29 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by ratchild »

Το τελευταιο διαπραγματευτικο χαρτι της ελλαδας ηταν το δημοψηφισμα, ο ασσος στο μανικι, το θεμα ειναι να το παιξουν καλα.
User avatar
Adamaklas
Praetorian
Praetorian
Posts: 3929
Joined: Mon Nov 22, 2010 4:07 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by Adamaklas »

Guys χίλια συγγνώμη, αλλά για να είναι πολιτικά σωστό το poll πρέπει να βάλω < Αποχή / Εξαναγκασμένη Αποχή>


Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να ξαναχτυπήσετε την ψήφο σας.

( πρέπει να καταλάβει αυτός που απέχει, για τον όποιο λόγο, οτι αν και μόνο αν η επιλογή αποχή ξεπερνάει ή είναι ίση απο το 60% έχει αντικειμενικό αποτέλεσμα



Τα αποτελέσματα του poll μέχρι την παραπάνω τροποποίηση (28 ιουνίου @ 20.22) ήταν Ναι:35% Όχι: 65% 77 ψήφους
Ολος ο κοσμος, ενα μεγαλο τασακι.

Αλλα δεν γαμιεται :)
stathis wrote: Εχει αδειες ξαπλωστρες πιο κατω,μακρια απο το ηχειο.
User avatar
castiel
Praetorian
Praetorian
Posts: 6466
Joined: Tue Oct 05, 2010 8:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male
Location: 501 Not Implemented

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by castiel »

αρχίζουν και οι κινητοποιήσεις στο ΕΜΠ, αρχικά με "δημιουργία Πανπολυτεχνειακής Επιτροπής για ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών... " την ερχόμενη Τρίτη στις 13:00
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για δημιουργία Πανπολυτεχνειακής Επιτροπής για ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, για ένα μεγάλο ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

Η απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα την Κυριακή στις 5/7 ανοίγει ένα νέο κύκλο εξελίξεων που θα κρίνει εν πολύς το αν ο λαός θα καταφέρει να επιβάλλει έναν άλλο δρόμο από αυτό των μνημονίων και της λιτότητας δίχως τέλος.

Παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΕΛ που έφτασε να προτείνει η ίδια ένα πιο «ήπιο» μνημόνιο πολύ μακριά από το πρόγραμμα για το οποίο την εξέλεξε ο ελληνικός λαός, ήταν τέτοια η αδιαλλαξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της λιτότητας που οδήγησε την κυβέρνηση να καταφύγει στη λύση του δημοψηφίσματος για να αποφύγει μια μετωπική σύγκρουση με σύσσωμο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Ανεξαρτήτως των αυταπατών της κυβέρνησης ότι υπάρχει δυνατότητα για ένα συμβιβασμό υπερ του λαού μέσα στην λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, ο ελληνικός λαός έχει μια ιστορική ευκαιρία να μπει δυναμικά στο προσκήνιο και να κάνει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μια πλειοψηφική λαϊκή βούληση για τον κατάργηση εδώ και τώρα των μνημονίων, της λιτότητας, του παράνομου και μη βιώσιμου χρέους, της ευρωφυλακής.

Για να νικήσουμε σε αυτή τη μάχη, πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι για το ποια μπορεί να είναι όντως μια εναλλακτική πολιτική για όλους μας την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα. Μπορεί η φθηνή και χυδαία προπαγάνδα των ντόπιων και ξένων οικονομικών ελιτ και των μηχανισμών τους (ΜΜΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κλπ) να συναντά την απέχθεια των νεολαίων και ευρύτερα του λαού, ωστόσο ο φόβος του αγνώστου είναι υπαρκτός σε πολύ κόσμο. Επομένως είναι καθήκον και ευκαιρία η πανπολυτεχνειακή επιτροπή για το ΟΧΙ, να συζητήσει και για τις άμεσες δυνατότητες ενός άλλου δρόμου χωρίς φόβο και πάθος.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, για να γίνει συντριπτικά πλειοψηφικό το περήφανο ΟΧΙ στο ΕΜΠ και σε όλους τους συλλόγους φοιτητών-εργαζομένων-διοικητικών, χρειάζεται όσοι φοιτητές-εργαζόμενοι και καθηγητές καθώς και όσες πολιτικές δυνάμεις του ΕΜΠ που δεν είναι διατεθειμένες να ζήσουν άλλα 30 χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας να στηρίξουν την μετωπική και δημοκρατική συγκρότηση της επιτροπής για ένα μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στην βάση αυτή, καλούμε όλη την πολυτεχνειακή κοινότητα για συγκρότηση επιτροπής ΕΜΠ ῾ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ῾ την Τρίτη 30.06 στις 13.00 στις Γενικές Έδρες για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον τρόπο δράσης μας τις επόμενες μέρες.

Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα...
https://www.facebook.com/events/1432748777050078/
Now dance, fucker, dance | Man, I never had a chance | And no one even knew | It was really only you
And now you'll lead the way | Show the light of day | Nice work you did | You're gonna go far, kid..


___P.S.___

Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
άκουσε μια τουφεκιά.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Δημοψήφισμα Κυριακή 5 Ιουλίου

Post by Kuchiki_Byakuya »

μιας και ο πολυχρονεμένος μας βεζύρ.... εεεε πρωθυπουργός είναι άνθρωπος του θεού, και το έχει αποδείξει πολλές φορές από τις 25 του γενάρη πηγαίνοντας να πάρει ευχή από τους άγιους γέροντες της ορθοδοξίας και μελετώντας για το πως ο θρησκευτικός λόγος είναι το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης επιτρέψτε μου να θέσω ένα ερώτημα από τας αγίας γραφάς.

πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια σε μια επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το ''ωσαννά'' από το ''άραν άρον σταύρωσον αυτόν'' απείχε τρεις μέρες. στην ελλάδα του 2015 πόσο απέχει;;;

ε νίκο;;;;;;
Spoiler: show
Image
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
Locked

Return to “Πολιτική-Οικονομία”