Περί Γενικών Συνελεύσεων, Καταλήψεων & Αγώνων

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
eΝy
Community Founder
Community Founder
Posts: 6260
Joined: Mon Jan 18, 2010 12:07 pm
Gender: Male

Re: Περί Γενικών Συνελεύσεων, Καταλήψεων & Αγώνων

Post by eΝy »

Αυτή τη στιγμή συντονιζόμαστε όλοι στο Polytexneio FM για "ΕΜΠ γλυκό με γάλα!" με τον Spyros Maniatopoulos και συζήτηση περί Γενικών Συνελεύσεων & Καταλήψεων με special καλεσμένο τον Dimitris Sofroniou (aka Trist4n) !!
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
User avatar
ShadowMech
Praetorian
Praetorian
Posts: 2118
Joined: Thu Jan 21, 2010 11:20 am

Re: Περί Γενικών Συνελεύσεων, Καταλήψεων & Αγώνων

Post by ShadowMech »

Δικαιουνται 150 ατομα να κλεινουν τη σχολη?

Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο συντροφος Βουλγαρακης!: "το νομιμο ειναι και ηθικο"
Ρώτα οποιονδήποτε ευτυχισμένο άνθρωπο και δεν θα σου πει για συστήματα, πολιτικές, δυνάμεις, αριστερά, κεφάλαιο. Δεν θα σου πει τίποτα πέρα από το "ήξερα τι ήθελα".

The Don
User avatar
Elias
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 396
Joined: Fri May 14, 2010 1:42 am

Re: Περί Γενικών Συνελεύσεων, Καταλήψεων & Αγώνων

Post by Elias »

Δεν ξέρω σε ποιον να πρωταπαντήσω.
Στον Shadowmech πρώτα.
Nameless49532 wrote:το πανεπιστήμιο υποτίθεται ότι είναι κοινωνικός θεσμός παιδείας, όμως αυτό το παραμυθάκι έχει τελειώσει εδώ και καιρό, μια και είναι εντελώς προσαρμοσμένο στους νόμους της αγοράς (ναι αυτής της αγοράς που δημιούργησε την παγκόσμια κρίση)
Δεν νομίζω πως κατάλαβες καλά τι εννοούσε ο συνάδελφος, λέγοντας πως το πανεπιστήμιο είναι προσαρμοσμένο στους νόμους της αγοράς. Εγώ καταλαβαίνω πως εννοούσε ότι τελικά το πανεπιστήμιο γίνεται μία επιχείριση, μία μπίζνα, η οποία προσπαθεί να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα πτυχία για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος.Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς.(Δεν εμβαθύνω στο τι σημαίνει αυτό για τη σφαιρική μόρφωση των φοιτητών γιατί θα γίνει πανικός.) Πάντως, αυτά που λές περί φιλοσοφίας κλπ, δεν έχουν σχέση με αυτό που κατάλαβα εγώ, κι ελπίζω να εννοούσε ο Nameless, γιατί όπως και να το κάνουμε το Πανεπιστήμιο δεν δημιουργήθηκε και υπάρχει για να παράγει ανέργους(τουλάχιστον έτσι υποτίθεται).
Αν εξαιρέσουμε τις ταραγμένες περιόδους, για τις οποίες πρώτοι υπεύθυνοι δεν είναι οι φοιτητές, αλλά οι κυβερνήσεις που μας εξαγριώνουν, θα έλεγα πως το ΕΜΠ, για μένα λειτουργεί ικανοποιητικά. Γιατί συμβάλει στην εκπαίδευση μου, στο γίνω μηχανικός δηλαδή(που είναι και ο αρχικός του σκοπός), και στη γενικότερη μόρφωση μου γιατί απότελει μία άριστη μικρογραφία της κοινωνίας. Δεν είναι αποστειρωμένο από την πολιτική, τον συνδικαλισμό, τις ιδεολογίες και όλα όσα θα αντικρίσουμε βγαίνοντας από το πολυτεχνείο, πράγμα που εγώ θεωρώ ευτύχημα κι άλλοι το θεωρείτε κατάρα.
Και όχι, δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι κάθε μεταρρύθμιση φαίρνει την καταστροφή. Αλλά οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε δεν είναι προς όφελος μας! Εννοείται πως δεν είμαι τόσο στενόμυαλος ώστε να λέω όχι σε όλα, όπως (νομίζεις ότι) λένε οι συνδικαλιστές της σχολής σου. Και για να έχουμε και ένα ακόμα θέμα συζήτησης, ποιο ήταν το τελευταίο μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου που θυμάστε?
Όσον αφορά τις αντιπροτάσεις, νομίζω πως έχεις λάθος αντίληψη. Αντιπροτάσεις υπάρχουν και είναι καταφανείς. Το θέμα είναι πως η πλειοψηφία τις αγνοεί γιατί τις θεωρεί εξωπραγματικές κι αστείες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Οτιδήποτε είναι πέρα από αυτά που έχουμε σκεφτεί ή προσδοκούμε, έχουμε μάθει να το παραγράφουμε.
Τέλος, ίσως να ήταν καλύτερο να είχαν περάσει κάποιες γαμηστερές μεταρρυθμίσεις στο παρελθόν γιατί η συζήτηση να ήταν αρκετά διαφορετική. Ίσως να αγωνιζόμασταν για ορισμένα πράγματα που χάσαμε, και όχι για πράγματα που πρόκειται να χάσουμε αν δεν αντιδράσουμε. Το είπα και σε προηγούμενο πόστ, ο άνθρωπος πρέπει να πάθει για να μάθει, απλώς ελπίζω να μάθουμε πριν να είναι πολύ αργά.

Σε όσους θεωρούν εμένα και όσους άλλους έχουν εκφράσει αριστερές ή τέλος πάντων ριζοσπαστικές απόψεις φερέφωνα κάποιου ατόμου ή κάποιου κόμματος, έχω να πω απλώς ότι λυπάμαι. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε πως οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την ομαλότητα που σας προτείνει το σύστημα πρέπει να μας το έχουν βάλει κάποιοι συνδικαλιστές ή κάποια κόμματα στο μυαλό. Το γεγονός ότι κι εσείς μπορεί να είστε φερέφωνα του συστήματος, το έχετε σκεφτεί?Απλώς είστε η πλειοψηφία και δεν σας κακοφαίνεται.

Στον φίλο μου τον Μιχάλη.
Μία γενική συνέλευση καλείται, είτε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου, είτε με συγκέντρωση υπογραφών από τους φοιτητές(αυτό συμβαίνει αν δεν έχει εγκριθεί από το ΔΣ), είτε με το πλαίσιο που ψηφίστηκε στην προηγούμενη Γενική συνέλευση.
Ρε πραγματικά είναι λάθος να κάνεις συγκρίσεις με την Αγγλία. Αυτοί τρώνε πούτσα εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί υπάρχει ακραίος Καπιταλισμός και ο όρος δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Τώρα με τον τριπλασιασμό των διδάκτρων απλώς τους ζήτησαν να δώσουν και κώλο και σε πρώτη φάση τσίνισαν. Κάτσε να δούμε αν τελικά θα περάσει το μέτρο και θα υποχωρήσουν οι φοιτητές ή αν θα συμβεί το ανάποδο. Γιατί μπράβο τους που αντέδρασαν, αλλά πρέπει να δούμε και τι θα τα καταφέρουν.
Ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει πάντως.Ότι αυτοί έχουν φτάσει στο αμήν και για αυτό αντιδρούν τώρα, εμείς είμαστε σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και πρέπει να αντιδράσουμε για να μην φτάσουμε στα δικά τους χάλια.
Πίσω στα δικά μας, δεν υπάρχει υπόνοια ότι θα περάσουν τα μέτρα. Τα μέτρα θα περάσουν αν δεν γίνει πανικός ώστε να προβληματιστεί σοβαρά η κυβέρνηση η οποία διαθέτει 157 βουλευτές στη βουλή κι έχει συνήθως και την υποστήριξη του ΛΑΟΣ οπότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Για αυτό δεν μας αρκεί να περάσουμε απλώς ένα μήνυμα, όπως οι φίλοι μας οι άγγλοι.
Τώρα όσον αφορά τον τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, νομίζω πως εσύ και πολλοί άλλοι πρωτοετείς έχετε μπερδευτεί.Ο εορτασμός είναι ούτως ή άλλως τριήμερος για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, αναξερτήτως απόφασης της ΓΣ. Η ΓΣ είναι υπεύθυνη που κλείσαμε 2 επιπλέον μέρες και που μας κάλεσε να παρευρεθούμε στις εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο κάτω Πολυτεχνείο.
Επιπλέον, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τα κτήρια δεν είναι άδεια, υπάρχουν πολλοί φοιτητές και τώρα που μιλάμε που είναι εκεί, αντί να είναι σπίτια τους όπως εμείς. Συμφωνώ απόλυτα πως η κατάληψη θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερο χαρακτήρα(και να τον ήξερα κι όλοι) με την οργάνωση αντιμαθημάτων όπως έχει γίνει στο παρελθόν, συζητήσεων, προβολής ταινιών, ντοκιμαντέρ όπως γίνεται και τώρα κι ένα σωρό ακόμα πράγματα θα μπορούσαν να γίνονται στην κατάληψη, αλλά δυστυχώς δεν γίνονται, γιατί η πλειοψηφίας μας καταλαβαίνει πως κατάληψη σημαίνει κάθομαι σπίτι μου.
Βασικά ποια είναι όλα τα άλλα?Ανέλυσε το λίγο.
Κι όσον αφορά αυτό που λες για το αν αποτύχουμε 3 φορές σε ένα μάθημα δεν εφαρμόζεται(τσεκαρισμένο, κι εμάς μας είχε τρομάξει ο Κόκκορης πέρσι). Βέβαια με τα νέα μέτρα μπορεί το όριο να είναι ακόμα μικρότερο...στις 2 φορές να σε διώχνουν.
Βασικά, ο κανόνας είναι να τελειώνουμε τις εξετάσεις αρχές με μέσα Ιουλίου, ακόμα κι αν έχει κυλίσει ομαλότατα το εξάμηνο, οπότε πάρτο απόφαση.Η αρχή και το τέλος του καλοκαιριού σου πάνε μαζί με διάβασμα.
Και ναι, σαφώς το ΕΜΠ δεν είναι εξεταστικό κέντρο και το έχουμε ξαναπεί. Αλλά δυστυχώς εξεταστικό κέντρο είναι για αυτούς που δεν πατάνε στη σχολή, όχι για τους υπόλοιπους.
Δεν συμφωνώ πως αναλογικά το φοιτητικό κίνημα της Αγγλίας είναι πιο ισχυρό από το Ελληνικό αλλά σίγουρα είναι λιγότερο συνειδητοποιημένο, το Γαλλικό είναι και τα δύο. Τη νύξη για το άσυλο δεν την κατάλαβα.

Συνάδελφε herculas, τα λές πολύ ωραία και πολύ εμπεριστατομένα. Οι αγώνες κατά του μνημονίου είναι αηδίες. Και να σου πω επίσης πως εγώ(κι άλλοι συνάδελφοι) έχει τύχει λόγω εργαστηρίου να μην μπορέσω να κατέβω στην πορεία και φέτος και πέρσι(μπορεί να είμαι γκαντέμης, αλλά κανένας από τους διδάσκοντες δεν ήταν διατεθιμένος να με δεχτεί άλλη μέρα με άλλη ομάδα ή να μεταφερθεί το εργαστήριο άλλη ημερομηνία). Κατά τα άλλα καλά τα λες, κι ο παραπάνω συνάδελφος που τόλμησε να ξεστομίσει αριστερές κουβέντες είναι κομματόσκυλο.
Ο Ρομπέν του ΕΜΠ.
User avatar
Nameless49532
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
Posts: 210
Joined: Sun May 30, 2010 3:57 pm

Re: Γ.Σ. Μηχανολόγων (Τρίτη 23/11/2010)

Post by Nameless49532 »

Enositis21 wrote:Κοιτα ρε πουστη μου τι γαματη συζητηση εχασα...

Εγω αρχικα εχω να διατυπωσω ενα ερωτημα.
Πως καλειται μια γενικη συνελευση;Γιατι εχουν γινει 4 κι εγω μονο σε μια κληθηκα να υπογραψω για να μαζευτουν υπογραφες.
Στάνταρ γίνεται μία συνέλευση κάθε εξάμηνο.

Εκτός από αυτή, είτε την καλούν τα μέλη δσ (αν θυμάμαι καλά) είτε γίνεται μάζεμα υπογραφών.
Enositis21 wrote:Κοιτα ρε πουστη μου τι γαματη συζητηση εχασα...
Α)Μιας που ειδαμε και τι εκαναν οι Αγγλοι φιλοι μας...αυτοι που στην 2η Γ.Σ. ενας συμφοιτητης μας στο αμφιθεατρο αποκαλεσε "αγγλακια" να αναρωτηθουμε.Αυτοι πως λειτουργουν;Γιατι αυτοι δεν εχουν κομματα...Αρα απλα ΟΛΟΙ αντιλαμβανονται οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τριπλασιασθουν τα διδακτρα.Αρα βγαινουμε στους δρομους.
καλό που δεν έχουν κόμματα. από την άλλη σκέψου ότι για να βγουν όλοι στους δρόμους έπρεπε να τους γαμήσει κυριολεκτικά το κράτος (ήδη τα πανεπιστήμια περνούσαν κρίση) για να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Enositis21 wrote: ιι)Απλα να αναφερω οτι ορισμενοι μαθητες υπερασπιστηκαν ενα βαν αστυνομιας που καποιοι που τα αγγλικα ΜΜΕ αποκαλεσαν vandals πηγαν να καψουν.Συμπερασματα δικα σας.Εγω απλα να πω μπραβο στ "αγγλακια".
και φυσικά πολλοί άλλοι μαθητές βρίστηκαν/πλακώθηκαν με τους μπάτσους, σπάσανε τζαμαρίες και βάψανε τοίχους (και καλά κάνανε). Υπάρχουν αγγλακια και αγγλάκια.
Enositis21 wrote: ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΚΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
ναι, αυτό είναι σωστό.

Enositis21 wrote: ΣΤ)α και κατι τελευταιο...βλεπετε τι γινεται και στην αγγλια και στη γαλλια...κι εκει γινονται καταληψεις...και το φοιτητικο τουσ κινημα ειναι 10 φορες πιο ισχυρο και συνειδητοποιημενο...αλλα δεν εχουν ασυλο...;)
όχι δεν είναι πιο ισχυρό και συνειδητοποιημένο. και πίστεψε με, μέλη του φοιτητικού κινηματος από αυτές τις χώρες θα ήθελαν ΠΑΡΑ πολύ να έχουν άσυλο :)


edit: χαχα τσάμπα τα έγραφα τόση ώρα.. ο από πάνω τάγραψε καλύτερα
who's gonna teach you how to dance?
who's gonna show you how to fly?
who's gonna call you on the lame, dope-smoking slacking little sucker you are?
User avatar
Enositis
Praetorian
Praetorian
Posts: 3714
Joined: Wed Sep 22, 2010 11:47 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Περί Γενικών Συνελεύσεων, Καταλήψεων & Αγώνων

Post by Enositis »

Ηλια:Εγω δεν εκανα συγκριση ως προς την αντιδραση.Ξερω τι κατασταση επικρατει στην Αγγλια και ειμαι απο αυτους που λενε οτι στο εκπαιδευτικο κομματι προτιμω το εκπαιδευτικο συστημα της Ελλαδος.Για ποικιλους λογους.Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι
α)Ηταν πιο συντονισμενοι.Κατεβηκαν ΟΛΟΙ μαζι κι ετσι ακουγονται ενω εδω στο Λυκειο την καταληψη την εχουμε ετσι για να χανουμε μαθημα
β)Φεροντας το παραδειγμα με τα παιδια που προστατεψαν το βαν δεν ηθελα να πω αχ τι καλοι οι αγγλοι μπατσοι.Καθε αλλο.Στην αγγλια οι μπατσοι ειναι σε κατι διμετρα ιρλανδικα αλογα τα οποια σε πατανε "κατα λαθος".
Ηθελα απλα να δειξω:
ι)Οτι οι "αναρχικοι" δεν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο
ιι)Επιτρεψτε μου να πω οτι η νεολαια ειναι πιο συνειδητοποιημενη και ξερει οτι και ο μπατσος ενας μεροκαμιατιαρης που τρωει πουτσα σαν το πατερα σου και τον πατερα μου...και δεν προσωποποιουν το συστημα πανω σε μια στολη.

ηλιας wrote:Πίσω στα δικά μας, δεν υπάρχει υπόνοια ότι θα περάσουν τα μέτρα. Τα μέτρα θα περάσουν αν δεν γίνει πανικός ώστε να προβληματιστεί σοβαρά η κυβέρνηση η οποία διαθέτει 157 βουλευτές στη βουλή κι έχει συνήθως και την υποστήριξη του ΛΑΟΣ οπότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Για αυτό δεν μας αρκεί να περάσουμε απλώς ένα μήνυμα, όπως οι φίλοι μας οι άγγλοι.
Υπαρχει μια ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορα στα μετρα.Εκει περνανε καθαρα για δημοσιονομικους λογους.Εδω πανε να τα περασουν για εκπαιδευτικους λογους.
Ακουσα χτες στο λεωφορειο οπως γυρναγα σπιτι μου
τυπας στο λεοφωρειο wrote:ναι κυριος να πληρωνω!ας πληρωνω και 5.000 ευρω το χρονο αρκει να ξερω οτι το παιδι μου δε θα χανει μαθηματα και θα μαθει!"
Ο τυπας ειχε συνηθισει που πληρωνε για τον κανακαρη του τα φροντιστηρια ΠΑΛΙ για να "μαθει" και δεν εχει προβλημα να ΞΑΝΑστησει κωλο.Ωστοσο κι εδω φαινεται οτι ο κοσμος δεν αντεχει αλλο τις ανουσιες καταληψεις.Κι απο τα γεγονοτα του 2007 φαινεται οτι ειναι ετοιμος να στηριξει τους αγωνες ουσιας.Βεβαια τοτε δεν υπηρχε οικονομικη κριση.Τωρα μπορει να ασχοληθει ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ;ειναι ενα ερωτημα που το αφηνω στην κριση σας...
Ηλιας wrote:που κλείσαμε 2 επιπλέον μέρες και που μας κάλεσε να παρευρεθούμε στις εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο κάτω Πολυτεχνείο.

Ναι ρε ηλια αυτες οι 2 μερες ρωτησα που οφειλονται;μηπως καποιοι ηθελαν ενα 5ημερο;

ηλιας wrote:Επιπλέον, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τα κτήρια δεν είναι άδεια, υπάρχουν πολλοί φοιτητές και τώρα που μιλάμε που είναι εκεί, αντί να είναι σπίτια τους όπως εμείς.
εχω ακουσει παλικαρι απ τα ΕΑΑΚ συγκεκριμενα να λεει "θα φροντισω να μην ειναι κανενας εδω" εννοωντας το εμπ επειδη καποιος ειχε πει οτι θα ερθει να κανει μαθημα...παντως στην επομενη καταληψη θα το δοκιμασω να παω να δω αν οντως ειναι εκει.
¨Ηλιας" wrote:Βασικά ποια είναι όλα τα άλλα?Ανέλυσε το λίγο.
αυτο με τα 3 εξεταστικες ειχε πεσει στα χερια μου ΦΕΚ οταν ημουνα λυκειο και το ειχα διαβασει.μας το ειχε φερει η τυπισα που μας εκανε κοινωνιολογια.Οπως επισης αντιστοιχες διαταξεις για τους καθηγητες.αν δεν παραγουν ερευνα κλπ.Αν ανατρεξεις στα αντιστοιχα ΦΕΚ θα τα βρεις γραφω βιαστικα και δε μπορω να τα ψαξω.


Εγω επιμενω οτι και τα 2 φοιτητικα κινηματα που ανεφερα ειναι πιο συνειδητοποιημενα γιατι εμεις οτι κανουμε το κανουν τα κομματα.χωρις αυτα ειμαστε κοτες.Ενω αυτοι ειναι ενωμενοι.
Η νυξη για το ασυλο(ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ!) ηταν απλα για να εκφρασω τη γνωμη μου οτι το μπορει να υπαρξει πανεπιστημιο και χωρις το ασυλο.Και φυσικα δε μιλω για το ασυλο διακινησης ιδεων.
Ει που σαι...αναγνωστη του υπεργαματου κειμενου μου...ναι εσυ που νομιζεις τωρα οτι ειμαι δαπιτης....δεν ειμαι μαγκα...δεν ειμαι....οχι ρε φιλε ουτε πασπιτης ειμαι...

ΕΝΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙ ΕΙΜΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
User avatar
crouch
Brigadier General
Brigadier General
Posts: 395
Joined: Fri Jan 22, 2010 6:52 pm

Re: Γ.Σ. Μηχανολόγων (Τρίτη 23/11/2010)

Post by crouch »

Elias wrote:Δεν δικαιολογούνται? Τίποτα δεν έχει λογική/δικαιολογία/νομιμοποίηση? Εγώ δυστυχώς διαφωνώ κάθετα και θα έλεγα πως δικαιολογούνται από το γεγονός ότι είμαστε στην πλειοψηφία μας σταρχιδιστές και δεν παρευρισκόμαστε στην συνέλευση κι ούτε ψηφίζουμε κι απλώς μετά κλαιγόμαστε επειδή το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από την απουσία μας δεν μας αρέσει.
Εγώ πάλι βρίσκω ότι θέλει πολύ μεγαλύτερο σταρχιδισμό από τη μεριά μου για να παρευρεθώ στη συνέλευση, γιατί είναι μαζοχισμός να υπομείνεις το ντουμάνι, τη βαβούρα, και να ακούσεις τα ίδια ξύλινα από τους ίδιους κούφιους. Κερδίζει κάτι όποιος έρχεται στη συνέλευση και δε το ξέρω; Για το αποτέλεσμα συφωνώ μαζί σου..Δεν τα βάζω με αυτό, με τους πρυτάνεις τα βάζω
Elias wrote:Η λογική με την οποία συμβαίνουν αυτά, μπορεί να μην συνάδει με τη δικη σου ή τη δική μου λογική, αλλά προφανώς συνάδει με τη λογική όσων τα ψηφίζουν. ........... Νομιμοποιήση, το πιο ωραίο απόλα. Αφού η απόφαση πάρθηκε με μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία, δηλαδή τη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, και σύμφωνα με όλους τους νόμους που τη διέπουν, γιατί δεν υπάρχει νομιμοποίηση?
Η λογική είναι μία, μόνο ένας από τους δυο μας έχει δίκιο. Και δεν με πείθεις ότι είσαι εσυ...
Και να υποθέσουμε ότι τηρούνται οι κανόνες που διέπουν τη συνέλευση των μηχανολόγων όπως βρίσκονται στο καταστατικό (που φυσικά δεν τηρούνται) έχεις μπερδέψει την ψηφοφορία με την νομιμοποίηση. Η κατάληψη είναι παράνομη στο ελληνικό κράτος, όσοι και να ψηφίσουν υπερ στη συνέλευσή μας. Τί νομίζεις θα γίνει αν ψηφίσουμε αμεσοδημοκρατικά να βιάσουμε την κατερίνα που γιορτάζει κιόλας σήμερα;
User avatar
Enositis
Praetorian
Praetorian
Posts: 3714
Joined: Wed Sep 22, 2010 11:47 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Γ.Σ. Μηχανολόγων (Τρίτη 23/11/2010)

Post by Enositis »

crouch wrote:
Elias wrote:Δεν δικαιολογούνται? Τίποτα δεν έχει λογική/δικαιολογία/νομιμοποίηση? Εγώ δυστυχώς διαφωνώ κάθετα και θα έλεγα πως δικαιολογούνται από το γεγονός ότι είμαστε στην πλειοψηφία μας σταρχιδιστές και δεν παρευρισκόμαστε στην συνέλευση κι ούτε ψηφίζουμε κι απλώς μετά κλαιγόμαστε επειδή το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από την απουσία μας δεν μας αρέσει.
Εγώ πάλι βρίσκω ότι θέλει πολύ μεγαλύτερο σταρχιδισμό από τη μεριά μου για να παρευρεθώ στη συνέλευση, γιατί είναι μαζοχισμός να υπομείνεις το ντουμάνι, τη βαβούρα, και να ακούσεις τα ίδια ξύλινα από τους ίδιους κούφιους. Κερδίζει κάτι όποιος έρχεται στη συνέλευση και δε το ξέρω; Για το αποτέλεσμα συφωνώ μαζί σου..Δεν τα βάζω με αυτό, με τους πρυτάνεις τα βάζω
Πρωτον.Ακουσ μια αλλη αποψη.Δευτερον μπορεις να διατυπωσεις τη δικη σου.Τριτον προσωπικα προτιμω "να χασω μια μαχη παρα να την εγκαταλειψω".Δε μ αρεσει ν αποφασιζουν για μενα χωρις εμενα.


κραουτσ wrote:
Elias wrote:Η λογική με την οποία συμβαίνουν αυτά, μπορεί να μην συνάδει με τη δικη σου ή τη δική μου λογική, αλλά προφανώς συνάδει με τη λογική όσων τα ψηφίζουν. ........... Νομιμοποιήση, το πιο ωραίο απόλα. Αφού η απόφαση πάρθηκε με μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία, δηλαδή τη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, και σύμφωνα με όλους τους νόμους που τη διέπουν, γιατί δεν υπάρχει νομιμοποίηση?
Η λογική είναι μία, μόνο ένας από τους δυο μας έχει δίκιο. Και δεν με πείθεις ότι είσαι εσυ...
Και να υποθέσουμε ότι τηρούνται οι κανόνες που διέπουν τη συνέλευση των μηχανολόγων όπως βρίσκονται στο καταστατικό (που φυσικά δεν τηρούνται) έχεις μπερδέψει την ψηφοφορία με την νομιμοποίηση. Η κατάληψη είναι παράνομη στο ελληνικό κράτος, όσοι και να ψηφίσουν υπερ στη συνέλευσή μας. Τί νομίζεις θα γίνει αν ψηφίσουμε αμεσοδημοκρατικά να βιάσουμε την κατερίνα που γιορτάζει κιόλας σήμερα;

Σωστο.Το οτι υπαρχει μια πλειοψηφια δεν νομιμοποιει κατι.Εγω δεν αντιτιθεμαι τοσο σ αυτο οσο στο οτι αυτη η πλειοψηφια ειναι μια θλιβερη μειοψηφια αναλογικα με το συνολο των σπουδαστων της σχολης!


ΥΓ:ποια κατερινα λες; :P :P :P
User avatar
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 4031
Joined: Mon Jan 25, 2010 10:47 pm
Σχολή: Χημικός
Gender: Male
Location: 242
Contact:

Re: Γ.Σ. Μηχανολόγων (Τρίτη 23/11/2010)

Post by sid »

crouch wrote: Και να υποθέσουμε ότι τηρούνται οι κανόνες που διέπουν τη συνέλευση των μηχανολόγων όπως βρίσκονται στο καταστατικό (που φυσικά δεν τηρούνται) έχεις μπερδέψει την ψηφοφορία με την νομιμοποίηση. Η κατάληψη είναι παράνομη στο ελληνικό κράτος, όσοι και να ψηφίσουν υπερ στη συνέλευσή μας. Τί νομίζεις θα γίνει αν ψηφίσουμε αμεσοδημοκρατικά να βιάσουμε την κατερίνα που γιορτάζει κιόλας σήμερα;

χαχαχαχα
το τόπικ είναι πιο μάταιο και από παλάτια στην άμμο , αλλά με τον crouch συνεχίζει να έχει λόγο ύπαρξης

φίλε Elias , σου απευθύνω τον λόγο προσωπικά καθότι διαφέρεις από τους ομοιδεάτες σου ως προς τον σεβασμό στους συνομιλητές . Αλλά ο σεβασμός δεν είναι επιχείρημα . Και σου τονίζω το εξής : όταν κάποιος παίρνει την ευθύνη να στηρίξει μια ενέργεια π.χ. <<κατάληψη>> ακόμα και αν τελικά με οριακή πλειοψηφία στηρίζεται από την σχολή ή έστω από αυτούς που βρέθηκαν στην συνέλευση , είναι υποχρεωμένος να επιδείξει μέσα στο πέρασμα του χρόνου , ότι η ενέργεια αυτή αποδίδει . Έχει ένα απτό αποτέλεσμα . Ούτε αυτός που ψηφίζει ένα <<κενό>> πλαίσιο έχει να αποδείξει κάτι , Ούτε ο παραταξικός που πήρε πολιτικές οδηγίες και δεν πάτησε το πόδι του , ούτε κανένας άλλος . Όλοι παίζουνε έναν ρόλο , σκοτεινό ή λιγότερο σκοτεινό , ατομικιστικό ή όχι . Αλλά αν βάλουμε κάτω να τις μετρήσουμε , τις αξιοπρέπειες μας - αυτός που επιμένει καιρό τώρα για μια ενέργεια που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα θα έπρεπε πρώτος να ντρέπεται . Όχι να πείσει τους άλλους για κάτι . Αλλά τον εαυτό σας , πώς τον πείθετε ; Και πώς θα αισθάνεστε όταν σύντομα κάτι που πολεμούσατε θα έχει πάλι περάσει και κανείς δεν θα σας παίρνει σοβαρά στην αξιοπρόσεκτη ίσως πολιτική σας ανάλυση αφού όλοι θα τρέχουν να σώσουν το εξάμηνο ; Όλα τα άλλα μπορεί να κερδηθούν , αλλά η αξιοπρέπεια σας δεν υφίσταται πια . Και αυτοί που σας ψήφισαν , τους άκουγες να θέλουν κλειστή σχολή μεν , να γελάνε με το πλαίσιο δε . Εγώ στην θέση σας πάντως θα αισθανόμουν άβολα - όσο άβολα μπορεί να νιώσει κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται η φωνή του ανένταχτου φοιτητή και εμποδίζει τον φοιτητή να πάει να ψηφίσει π.χ. Αγωνίζομαι για το καλό σου - απλά το ξέρω καλύτερα από σένα .

Φιλιά - και καλό νίψιμο χειρών για τους πρωτοετείς που κλείνουν την σχολή για να κάτσουν
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
brokor
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 64
Joined: Tue May 04, 2010 10:00 am

Re: Περί Γενικών Συνελεύσεων, Καταλήψεων & Αγώνων

Post by brokor »

Elias wrote: Ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει πάντως.Ότι αυτοί έχουν φτάσει στο αμήν και για αυτό αντιδρούν τώρα, εμείς είμαστε σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και πρέπει να αντιδράσουμε για να μην φτάσουμε στα δικά τους χάλια.
Πότε θα σταματήσεις να αντιδράς και θα αρχίσεις να συνεργάζεσαι λοιπόν;
Απο τα λεγόμενα σου βλέπω οτι πρώτο σου μέλημα σε καθε κατάσταση έιναι η αντίδραση. Σκέφτεσαι να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου; Αν ναι πότε;

Μόνον όταν κατατροπώσεις κάθε άλλη άποψη και ιδέα; Βάζω στοίχημα ότι και τότε κάτι θα βρεις κάτι να αντιδράς για να μην νιώθεις μέρος του κατεστημένου.

Η "εξέγερση", η "επανάσταση" δεν έχει καμία απολύτως αξία αν δεν προσδοκεί σε μια περίοδο ειρήνης και ομαλότητος για το σύνολο.
(Προφανώς δεν σε γνωρίζω και δεν αναφέρομαι στο άτομο σου προσωπικά αλλα σε όλουσ αυτούς που επαναλαμβάνουνε τέτοιες εκφράσεις)

Προσωπικά δεν κατεβαίνω πια ποτέ σε συνελεύσεις.
Κύριος λόγος είναι οι νεάντερνταλ που τις συγκαλούν και παρακολουθουν (ναι ξέρω είνια "συναδελφοι" μου δυστηχως, ανεξαιρέτως κόμματος) δεν σέβονται τους συναδέλφους και συνάνθρωπουσ τους και συναθροίζονται σε μια αίθουσα με μηδέν εξαερισμό και καπνίζουνε σαν φουγάρα, οπότε για οποιονδήποτε με λίγη ευαισθησία η συνέλευση αποτελεί βασανιστήριο (και δεν αναφέρομαι στους χιλιοειπωμένουσ λόγους που βγάζουνε κάτι φοβισμένα παιδάκια και σε τρελάινουν από την πρώτη πρόταση)

Δεύτερος λόγος είναι οτι στη ζωη μου δεν αρέσκομαι να ανήκω απλά σε μια καθοδηγούμενη ομάδα. η συνέλευση δεν μου δινει όμως καμία άλλη δυνατότητα παρά να συνταχθώ με τουσ μεν η τους δε (ΔΑΠ-ΕΑΑΚ) και δεν θα το κάνω αυτό μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσω βραχυπρόθεσμους στόχους.

Δεν καταλαβαίνω γιατί στα ελληνικά πανεπιστήμια τα κομματα και οι παρατάξεις έχουνε όλη την εξουσία.
Αντιδράτε, αντιδράτε αλλά κανείς δεν αντιδρά στην κάκιστη δομή που έχουνε τα όργανα του ιδρύματος μας και της εκπαίδευσης γενικά. δεν το έχω πσάξει ιδιαίτερα το θέμα οπότε δεν μπορώ να παραθέσω συγκεκριμένα παραδείγματα. Όμως, μπορώ να πώ οτι η μεγάλη πλειοψηφία τών συνειδητοποιημένων φοιτητών είτε δεν ασχολούνται με κομματικέσ μικρότητες είτε το κάνουνε επειδή πιστύουνε ότι μονο με αυτό το μέσο μπορούν να ασκήσουνε πιέσεις.

Όλοι εσεις που κάνετε καταλήψεις και διαμαρτυρίες για τα δεινά της εκπαίδευσης γιατι δεν θέτετε ως πρώτη προτεραιότητα την απεξαρτητοποίηση της εκπαίδευσης απο τα κόμματα και τισ παρατάξεις; Φαντάζομαι στην περίπτωση αυτη οι βολεμένοι ειστε εσείς καθώς έχετε τουσ καθηγητές σασ, τα όργανα σας (ΔΣ κλπ) που σας περιποιούνται κατάλληλα οπότε για ποιο λόγο να θελήσετε διαφάνεια χωρίς τις ίντριγκες που αναπόφευκτα δημιουργούνται σε πολιτικά και κοματικά πλαίσια.
Το ΕΜΠ και η σχολή μας είναι σίγουρα μικρογραφία της κοινωνίας. όμως μπορούμε να αποβάλουμε κάποιους θεσμούς η "έθιμα" που είναι αναχρονιστικά και μόνο βλάπτουνε την ομαλή διεξαγωγή της.

Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπω εγώ προσωπικ΄τα τεκταινόμενα στη σχολή τα τελευταία 3 χρόνια ως εξωτερικ΄πς παρατηρητής.

Επίσης οι καταλήψεις όσο νόμιμες και να είναι αποτελούν ένα γελοίο μέτρο και δεν ασκούν πίεση πουθενά παρα μόνο στουσ φοιτητές. (προσωπικα δεν έχω κάνει ακόμα το εργαστήριο ΟΠΔΕ και πιστεύω δεν θα το κάνω ποτέ όπως πάει, οπότε θα χάσω ένα μάθημα για 130 παιδάκια που θέλανε να κάτσουνε σπίτι τους χωρίς επιπτώσεις)
Κάποιος ανέφερε ότι χρειάζονται θυσίες για να πετύχει κάτι. θυσία θα ήτανε να χάσεις το μάθημα της πέμπτης για να πας στην πορεία, όχι να στερήσεις ένα 3ήμερο δουλείας απο φοιτητές, εργαζόμενους για να νιώθεις επαναστάτης που λειτουργεί στα πλαίσια του κατεστημένου. που είναι η θυσία εδώ; απλα προσπαθείς να καλύψεις τον κώλο σου στη σχολή απο εργαστήρια και μαθήματα μην χρειαστεί να απολέσεις κάτι για να κάνεις το πάρτυ σου και αποφεύγεις μην σου κάνει μούτρα ο κομματάρχης που σου δίνει την γραμμή.

Disclaimer: Δεν ανήκω σε καμία παράταξη και δεν σκοπεύω να επιτεθώ προσωπικά σε άτομα που τυχαίνει να πληρούν κάποιους χαρακτηρισμούς και ιδιότητες που αναφέρω.

καλο 5ημερο παιδακια μην ιείτε πολλά ούζα και δεν μπορείτε να ρθετε την τρίτη για άλλο ενα 5ήμερο (γτ την παρασκευή πάω ταξίδι και δεν θέλω να έχω σχολή παρακαλώ)
User avatar
Elias
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 396
Joined: Fri May 14, 2010 1:42 am

Re: Γ.Σ. Μηχανολόγων (Τρίτη 23/11/2010)

Post by Elias »

Μάγκες έχω αρχίσει κι απογοητεύομαι πλήρως. Έχετε παρεξηγήσει πάρα πολλά πράγματα και για αυτό σχεδόν όλες οι πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ καταλήγουν σε γελοιότητες μεταξύ σοβαρού κι αστείου όπως το ταξίδι του brokor, ο βιασμός της Κατερίνας κλπ.
Λυπάμαι που δεν διαβάζετε τα προηγούμενα πόστ. Λυπάμαι που είστε τόσο στενόμυαλοι κι έχετε πειστεί πως είμαι ένας ΕΑΑΚίτης κι ότι αυτά τα λέω επειδή μου τα έχουν υποβάλει. Λυπάμαι και για μένα που σας έδοσα τέτοια εντύπωση και για εσάς που υποτίθεται πως είστε σκεπτόμενα άτομα αλλά δεν μπορείτε να πάψετε να βάζετε ταμπέλες. Είναι γεγονός πως μέσω του φόρουμ δεν μπορεί να γίνει σωστή συζήτηση κι ειδικότερα στο συγκεκριμένο ζήτημα εφόσον είμαι μόνος μου εναντίον όλων σας και δεν μπορώ να απαντήσω εμπεριστατομένα σε όλους. Πραγματικά λυπάμαι που νομίζετε πως μιλάω για το τίποτα και ότι προτείνω αντίδραση για την αντίδραση, αλλά είναι φυσιολογικό όταν υπάρχει πολύ καλοπέραση, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στην Ελλάδα, να μην μας πολυνοιάζει να χάσουμε και μερικά πράγματα ή να μην το παίρνουμε και χαμπάρι καλά καλά ότι μας τα στερούν. Ήδη έχουμε χάσει πολλά σε τομείς εκτός Πανεπιστημίου, στο πρόγραμμα είναι να χάσουμε και τα ανάλογα εντός Πανεπιστημίου. Ο καθένας θα πράξει όπως νομίζει στο εξής, αλλά την ίδια συζήτηση θα την ξανακάνουμε και στο μέλλον, είτε περάσουν οι μεταρρυθμίσεις, είτε όχι. Είμαι σίγουρος, πως αν τελικά δεν περάσουν, θα ακούω ακριβώς τα ίδια πράγματα. Χαμένα μαθήματα, στο τσακ δεν χάσαμε το εξάμηνο, κακιά αριστερά, κομματόσκυλα και θα μιλάτε/με όλοι εκ του ασφαλούς. Αν όμως περάσουν, πράγμα που απεύχομαι, η συζήτηση θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον.
Ελπίζω κάποια στιγμή να τα συζητήσουμε όλα αυτά κι από κοντά πάντως.
Ο Ρομπέν του ΕΜΠ.
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”