Καταργηση Αρχαιων Ελληνικων Ζητα η Ρεπουση

Συζητήσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

Συμφωνειτε με μια πιθανη καταργηση των Αρχαιων Ελληνικων απο τα υποχρεωτικα μαθηματα?

Ναι
9
19%
Οχι
39
81%
ΔΓ/ΔΑ
0
No votes
 
Total votes: 48

User avatar
rest_in_pieces
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 352
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:18 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Καταργηση Αρχαιων Ελληνικων Ζητα η Ρεπουση

Post by rest_in_pieces »

Ωραία τα λες σοτι. Τα αρχαια στο είναι σαν μια ξένη γλωσσα στο σχολείο, αλλά μερικοί μαθητές τα παίρνουν στα σοβαρά.
Και γενικά, όλο το κονσεπτ των βουλευτών είναι ένα τρολαρισμα. Δηλαδής ρε ρεπούση, είσαι σε υπουργείο, ξέρεις πως λειτουργεί το σχολείο, όλοι κάνουν φροντιστήρια κλπ κλπ. Και αν καταργηθούν τα αρχαία όλα θα βελτιωθούν;;; Είναι προφανές για εμένα πως το λέει για να κόψει αντιδρασεις, να αντάλλαξει καμία φιλοφρονιση (sic) με τον Πειραιώς και τον Άνθιμο. Ίσως γίνεται ώστε το μέτρο που θέλουν να περάσουν να μας φανεί πιο καλο και να περιοριστούν οι αντιδράσεις.
Ααα και για το άρθρο με το DNA είναι λίγο αστείο. Λέει πως πήραν γενετικό υλικό από κατοίκους κοντά στο σεσκλο. Δηλαδή από τότε που δημιουργήθηκε ο οικισμός στο σεσκλο το DNA των ανθρώπων της περιοχής έχει ομοιότητες; 3000 χρόνια κ κανένας δεν μετακόμισε; Με αλλά λόγια η έρευνα λέει πως έχουμε γενετικές διάφορες με τους άλλους λαούς. Και όλοι ξέρουμε που πάει αυτός ο συλλογισμός. Ας σοβαρούμε λίγο παρακαλώ
try katsaro pirouni
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Καταργηση Αρχαιων Ελληνικων Ζητα η Ρεπουση

Post by soti »

Η έρευνα είναι τεράστια και αφορά την μετακίνηση των πληθυσμών από την νεολιθική εποχή έως και σήμερα, μια ανθρωπολογική μελέτη για όλη την περιοχή της Μεσογείου και Ευρώπης. Δείγματα έχουν παρθεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος της διεθνούς έρευνας ήταν να καταγραφεί γενετικά η μετακίνηση των πληθυσμών και να επιβεβαιωθούν οι επικρατούσες θεωρίες περί Ινδοευρωπαίων κλπ. Το συγκριτικό dna της αρχαιότητας πάρθηκε από σκελετούς, από δόντια συγκεκριμένα. Διάβασε για παράδειγμα τι γράφει για τους απόγονους των Φωκαιών της Μικράς Ασίας, νυν Τουρκία, όταν οι Γάλλοι ήθελαν να δουν την σημερινή συσχέτιση του γηγενή πληθυσμού της Μασσαλίας (Προβηγκίας, Provence) με τους προπάτορες τους και τους σημερινούς "απόγονους". Αυτό το κομμάτι είναι τμήμα αυτής της τεράστιας έρευνας. Αν δεις τις παραπομπές, θα δεις Stanford, Padua, Thessaloniki. Αν θυμάμαι καλά, ήταν άλλα 3-4 ακόμα πανεπιστήμια ενταγμένα σ'αυτήν την έρευνα μαμούθ. Σε δύο τρία σημεία μάλιστα αναφέρουν ότι η ποσότητα εμφανίσεως του ελληνικού στοιχείου ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου με βάση τις δημογραφικές τους εκτιμήσεις.

http://www.biomedcentral.com/1471-2148/11/69

Τα συμπεράσματα που αφορούν εμάς είναι υποπροϊόν της έρευνας. Δεν ξεκίνησαν για να αποδείξουν ότι είμαστε αυτόχθονες, αλλά τα ευρήματα σ'αυτό οδηγούν. Η ομοιότητα ήταν σε βαθμό >80% κάτι που απέκλειε σημαντικές γενετικές αλλοιώσεις του πλυθυσμού σε τέτοιο βάθος χρόνου. Σχετικά με τους Μίνωες, δες και το BBC.

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-22527821
rg1989
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 191
Joined: Mon Mar 01, 2010 11:01 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Location: Παντού και πουθενά...

Re: Καταργηση Αρχαιων Ελληνικων Ζητα η Ρεπουση

Post by rg1989 »

Καλές είναι τέτοιες συζητήσεις στο forum παιδιά γιατί η ανταλλαγή απόψεων είναι σημαντική. Κατά τα άλλα η τύπισσα προκαλεί συνέχεια με κάτι τέτοια και νομίζω ότι θα το ξανακάνει άμεσα. Σαν δήλωση δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχολούμαστε.
Post Reply

Return to “Πολιτική-Οικονομία”