Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
Vladimir
Praetorian
Praetorian
Posts: 383
Joined: Mon Oct 11, 2010 8:17 pm
Gender: Male

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by Vladimir »

Γιατί ανεξαρτήτως κυβερνήσεως ή του ποιο κόμμα έχει τα πάνω του κάθε περίοδο, η ΔΑΠ φαίνεται να έχει τέτοια ισχύ και στο ΕΜΠ και πανελλαδικά?


Επίσης τι γνώμη έχει η ΔΑΠ για τα οικονομικά (της παιδείας και γενικότερα) και ποιο πανεπιστήμιο θεωρεί ως πρότυπο ώστε να οργανώσει ανάλογα τη δράση της στο ΕΜΠ για να το βελτιώσει κατά τα λεγόμενά της? :arrow:
dap.jpg

A btw, τι κοινά έχει η γραμμή σας με τον Kennedy? :P

mysterious wrote:Από ένα πορνόγερο ως και του λόγου σας, περίμενα να αποφεύγατε αυτή την στενωπό! Όμως, αν και ραμολί, επιδίδεστε, λίαν επιτυχώς, στο κασκαντεριλίκιον!!! Γι'αυτό σας αρμόζει ένα ΕΥΓΕ για το κοινωνικόν έργον που επιτελείτε! RESPECT, βοήθειά μας!!!!
User avatar
Enositis
Praetorian
Praetorian
Posts: 3714
Joined: Wed Sep 22, 2010 11:47 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by Enositis »

Ο ομιλούντας προφανώς είναι υψηλό στέλεχος της ΔΑΠ.Συμφωνα με ποιά κριτήρια γίνεται η επιλογή των ανώτερων στελεχών της ΔΑΠ;(και της κάθε ΔΑΠ)

Διαφέρει η "ιδεολογία" της ΔΑΠ-ΕΜΠ απο τις υπόποιπες ΔΑΠ;(όπως πχ ΔΑΠ-ΑΣΟΕΕ;)
Και αν ναι που;
User avatar
LabrakisJ
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 185
Joined: Wed Jun 16, 2010 12:49 pm

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by LabrakisJ »

Το σχόλιο της ΔΑΠ για το "ξύλο" μεταξύ κομμάτων,όταν οι φοιτητές πολυτεχνείου και ανώτατων ιδρυμάτων πλακώνονται σαν ζώα, σαν τους τελευταίους αγράμματους για να επιβληθούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Ελπίζω σε ειλικρινή απάντηση και όχι σε φτηνές υπεκφυγές και απαντησεις όπως" Εμεις καταδικάζουμε τετοιες ενεργειες κλπ κλπ", γιατι η ιστορία, σας (οχι μονο τη ΔΑΠ όλα τα κόμματα εννοώ) διαψευδει συνεχως.
lllllllllllllllike a glove
Pokerman
Private First Class
Private First Class
Posts: 9
Joined: Sat Dec 11, 2010 7:12 pm
Σχολή: ΣΕΜΦΕ

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by Pokerman »

Γιατί η πολιτική της ΔΑΠ στηρίζεται μόνο σε διοργάνωσεις πάρτυ και όχι με πραγματικά ζητήματα της εκάστοτε σχολής αποπροσανατολίζοντας τους φοιτητές από κάθε τι που πάνε να τους "πουλήσουν"?Επίσης γιατί έχει σύμπνοια με την εκάστοτε πρόταση που μιλάει για ένα πλήρως ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο(με αλυσίδες,πιστωτικές μονάδες,διαγραφές) που δημιουργεί μη ευγενή άμυλλα ανάμεσα στους φοιτητές?Τέλος,αν η ΔΑΠ σαν παράταξη υποστηρίζει τα λεγόμενα του ΚΕΠΣΕ(κίνημα ελευθέρων πολιτών ΣΕΜΦΕ) από τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο σε e-mails που έχει στείλει υποστηρίζει ανοιχτά τη ΔΑΠ...
civilian
Civil Seeder
Civil Seeder
Posts: 69
Joined: Fri May 06, 2011 1:18 pm
Σχολή: Πολιτικός
Gender: Male

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by civilian »

Ποια είναι η διαδικασία ανάδειξης ενός υπευθύνου εντός της παράταξης. Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας υπεύθυνος ΔΑΠ;
User avatar
katerinoula
Chemical Seeder
Chemical Seeder
Posts: 64
Joined: Fri Sep 03, 2010 8:23 pm

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by katerinoula »

Γιατί πρέπει να υπάρχουν κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια; Γιατί δεν υπάρχουν στα πανεπιστήμια άλλων χωρών;
User avatar
Λakedaimonas
Praetorian
Praetorian
Posts: 2086
Joined: Thu Jan 21, 2010 1:17 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Ερωτήσεις φοιτητών προς ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΕΜΠ

Post by Λakedaimonas »

Οι ερωτήσεις για την προγραμματισμένη συνέντευξη με τους υπευθύνους της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Ερωτήσεις προς ΔΑΠ.pdf
(166.64 KiB) Downloaded 677 times
1. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την συνέντευξη και για τον Σταθμό των Φοιτητών του Πολυτεχνείου;

2. Ποια ακριβώς είναι η πολιτικο-κοινωνική θεωρία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ; Ποιο είναι το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται και ποιες ιδέες πρεσβεύει; Διαφέρει η "ιδεολογία" της ΔΑΠ-ΕΜΠ απο τις υπόλοιπες ΔΑΠ (όπως πχ ΔΑΠ-ΑΣΟΕΕ); Και αν ναι που; (Enositis21+giorgos_pap)

3. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την ΔΑΠ; Τι θα ήταν κατά τη γνώμη σας διαφορετικό εάν είχατε εμπλακεί με κάποια από τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ) και τι θα είχε αλλάξει κατά τη γνώμη σας στη φοιτητική σας ζωή, εάν δεν είχατε εμπλακεί καθόλου;

4. Ποιοι είναι οι μεσοπρόθεσμοι και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας σαν παράταξη; Πότε και γιατί θέσατε αυτούς τους στόχους και πώς σκοπεύετε να τους πετύχετε;

5. Η χρηματοδότηση μιας φοιτητικής παράταξης όπως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από που προέρχεται και το βασικότερο όλων, ποιος την διαχειρίζεται; (siju)

6. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο δυνατά σημεία της ΔΑΠ ΕΜΠ και ποιες οι αδυναμίες της; Αναφέρατε παραδείγματα. Ως υπεύθυνοι της παράταξης πως πιστεύετε πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αδυναμίες;

7. Πρόσφατα διέρρευσε ένα αρχείο με τίτλο «κατάλογοι φοιτητών μηχανολόγων του έτους 2006». Υπάρχουν και κατάλογοι 2011; Ποια είναι η άποψη σας για τέτοιες μεθόδους, εννοώ την καταλογοποίηση. (Διάτανος+Imperium)

8. Έχουμε ακούσει από τις διάφορες γραμματείες πως όντως δίνουν τα στοιχεία μας στις παρατάξεις, άρα προφανώς δεν μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξή τους. Οι παρατάξεις τα στοιχεία μας αυτά τι τα θέλουν; (maraki19)

9. Ποια είναι η θέση σας σαν παράταξη για την απόφαση του Υπ. Παιδείας να μειώσει τις επιχορηγήσεις στα πανεπιστήμια και τις σκέψεις που υπάρχουν για πανεπιστημιακό Καλλικράτη; Σαν παράταξη τι σκοπεύετε να κάνετε;

10. Τι γνώμη έχετε για τα όσα συνέβησαν στις περσινές Πρυτανικές εκλογές όπου τα μέλη της ΕΑΑΚ εμπόδισαν τους φοιτητές να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εκλογή Πρύτανη; Θεωρείτε οτι ολα αυτά συνάδουν με το επίπεδο που θα έπρεπε να έχει το Πρώτο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας; (somekindofgrinder)

11. Πιστεύετε πως τα ποσοστά των φοιτητικών εκλογών ή των φοιτητικών συνελεύσεων είναι πράγματι αντιπροσωπευτικά της γενικότερης βούλησης των φοιτητών; Που πιστεύετε ότι οφείλονται τα μεγάλα ποσοστά αποχής και στις δύο διαδικασίες;

12. Μία μεγάλη μερίδα φοιτητών ισχυρίζεται ότι οι κομματικές παρατάξεις δεν πρέπει να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως δεν υπάρχουν αντίστοιχες κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια άλλων χωρών. Τι έχετε να πείτε προς αυτούς τους φοιτητές; (katerinoula)

13. Ποιο ρόλο εξυπηρετούν τα party που διοργανώνει η ΔΑΠ; (Pokerman)

14. Ο κλάδος των μηχανικών περνάει μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια. Τι στόχους έχετε θέσει σαν παράταξη ώστε να βοηθήσετε τους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς εργαζόμενους ώστε να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της ανεργίας;

15. Σχολιάστε το περιστατικό που συνέβη με το στρατό της ΔΑΠ που κατέβηκε να δείρει τον αντίστοιχο στρατό των ΕΑΑΚ μετά τη δημοσίευση της περιβόητης λίστας. Μέλη της ΔΑΠ από όλες τις σχολές της αθήνας είχαν έρθει από νωρίς για να προστατεύσουν τους δικούς μας από το μένος των αδιάφθορων και τίμιων τύπων από τα ΕΑΑΚ. Είναι αυτή εικόνα σοβαρού πανεπιστημίου ή ελληνικού γηπέδου; Γιατί να συντηρείται αυτό το κομματικό οπαδιλίκι και παράλληλα να χάνουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τις σπουδές μας; (blackjohnny+ LabrakisJ)

16. Ακούμε συνέχεια ότι η ΔΑΠ είναι ανεξάρτητη της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί μας λέτε ότι είστε ανεξάρτητοι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι πράξεις σας συνεχώς συνηγορούν προς το αντίθετο; Γιατί δεν αποδέχεστε απλά τον ρόλο σας σαν διευρυμένη ΟΝΝΕΔ όπως κάνει η ΠΚΣ-ΚΝΕ;

(Η ερώτηση συνοδευόταν από την εξής παράγραφο:
«Αντιγράφω από wikipedia:
"Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ είναι ο Βασίλης Αξιώτης. Ο οποίος διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο".
"Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ έχουν διατελέσει μεταξύ άλλων: ο Αναστάσης Παπαληγούρας (1976-1978), ο Βασίλης Μιχαλολιάκος (1982-1984), ο Βαγγέλης Μειμαράκης (1984-1987), ο Γιώργος Βουλγαράκης (1987-1989), Κωστής Χατζηδάκης (1992-1994), ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (1994-1995),ο Γιώργος Παπανικολάου και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος από τις 18 Απριλίου 2010 ο οποίος είναι ο σημερινός πρόεδρος."
Αν δεν με απατάει η μνήμη μου ο Αξιώτης ήταν υπεύθυνος της ΔΑΠ Πολιτικών Μηχανικών. Γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα φαντάζομαι θα είναι μια αρκετά σημαντική θέση κρίνοντας ότι πόσοι πρώην υπουργοί πέρασαν από αυτή τη θέση»).

17. Γιατί ανεξαρτήτως κυβερνήσεως ή του ποιο κόμμα έχει τα πάνω του κάθε περίοδο, η ΔΑΠ φαίνεται να έχει τέτοια ισχύ και στο ΕΜΠ και πανελλαδικά; (HarisSukhoi)

18. Ποια είναι η διαδικασία ανάδειξης ενός υπευθύνου εντός της παράταξης. Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας υπεύθυνος ΔΑΠ; Περιγράψτε συνοπτικά την σχέση που έχει ο υπεύθυνος της παράταξης με τα απλά μέλη. (civilian)

19. Συμφωνα με ποιά κριτήρια και ποιες διαδικασίες γίνεται η επιλογή των ανώτατων στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ; (Enositis21)

20. Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει προσωπικά ως υπεύθυνοι της παράταξης και πως την αντιμετωπίσατε;

21. Τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας; Πως πιστεύετε ότι σας έχουν προετοιμάσει οι εμπειρίες και τα φοιτητικά σας χρόνια στο ΕΜΠ για την μελλοντική σας επαγγελματική σταδιοδρομία ως μηχανικοί;

22. Γιατί η ΔΑΠ έχει σύμπνοια με την εκάστοτε πρόταση που μιλάει για ένα πλήρως ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο (με αλυσίδες, πιστωτικές μονάδες, διαγραφές) που δημιουργεί μη ευγενή άμιλλα ανάμεσα στους φοιτητές; (Pokerman)

23. Η ΔΑΠ σαν παράταξη υποστηρίζει τα λεγόμενα του ΚΕΠΣΕ - Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών ΣΕΜΦΕ, από τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο σε e-mails που έχει στείλει υποστηρίζει ανοιχτά τη ΔΑΠ; (Pokerman)

24. Αν κατεβω στις φοιτητικες εκλογες να ψηφισω, γιατι να ψηφισω ΔΑΠ; (The Horde)

25. Που βλέπετε την ΔΑΠ ΕΜΠ σε 5 χρόνια από σήμερα;
Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos. I’m an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It’s fair.
e-polytexneio.gr forum ntua all hail ntua
Locked

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”